[ad_1]

Feyzullah Yorulmaz, Veysel Güven, Ender Dubaz, Emrah Sevinç, Şakir Demirel, Nalan Çolak ve İsmail Aktaş’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantının açılışında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, “Bir aday adaylığı süreci vardı. Sayın başkanımızın adaylığı kesinleşti. Kendisini tebrik ediyorum. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah seçimlerin bir kardeşlik havası içerisinde, belden aşağıya vurmadan, ilçemize yakışır şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi. 2’nci kez aday gösterilen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “İbrahim beyle 35 yıllık hukukumuz, dostluğumuz var. Bizim her zaman ağabeyimizdi. Her ne kadar mecliste zaman zaman atışmış da olsak dostluğumuz payidardır, kalıcıdır. İyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Kapaklı’ya kattığınız değerler için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

 

“BU YARIŞ, BİR SAVAŞ DEĞİL”

 

Cumhur İttifakının adayı olma noktasında şahsı olarak bir girişiminin olmadığını ifade eden Çetin, “Sadece partimizin genel kararını bekledim. Partinin kararı ‘devam’ noktasında olduktan sonra biz de yeniden Kapaklı halkına hizmet etmek için bir yarışa gireceğiz. Bu yarış, bir savaş değil. Bir ölüm kalım meselesi değil. Dolayısıyla ortamı gerecek veya yarın öbür gün dostluklarımıza zarar verecek bir atmosferde olmamasını özellikle istirham ediyorum. Hepimiz Kapaklı’ya hizmet için bir yarış yapalım ve söylemlerimizi bu minvalde gerçekleştirelim istiyorum. Görev yaptığım süre içerisinde bir şey gördüm, bu iller dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu makamlar, belki bir kısmı çok şatafatlı gözüküyor olabilir ama arka planda çok ciddi fedakarlıklar gerekiyor. Bir de zor bir dönem geçirdik. Belediye başkanları ve belediye personeli açısından sıkıntılı bir dönemden geçtik. Belediye personelime özverileri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

“HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ BİRÇOK KONU EKSİK KALDI”

 

Çetin, “Bu süreçte malum sebeplerle, hayata geçirmeyi planladığımız birçok konu eksik kaldı. Bunların bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmının ihalesi yapıldı. Eğer halkımız tekrar bize görev verirse eksik kalanları ya da belli bir aşamaya getirdiklerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağım. Tek derdimiz, tek isteğimiz bunların tamamlanması. Ekibimizle yaptığımız sohbetlerde, başkan yardımcılarımızla yaptığımız görüşmelerde göreve kim gelirse gelsin yine Kapaklı’nın menfaatine olan bu projelerin yeni yönetimlere takdim edilip devam etmesini özellikle istirham ediyorum. Demokrasinin gereği, tabi ki herkes fikirlerini söyleyecek, eleştirilerini de yapacak, biz eleştirileri önemsiyoruz, onları birer ayna gibi görüyoruz. Önemli olan Kapaklı’nın gelişmesi, içerlemesi, sorunların çözümü noktasında ortak bir aklın oluşması. ‘Önce Kapaklı’ dedik ve bu söylemin devamını diliyorum. Her şey Kapaklı’nın geleceği ve gelişimi için olsun. Tüm adaylarımıza, partilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda ilk olarak İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi 1804 ada 22 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama planı değişikliği talebiyle oy çokluğu ile kabul edildi. İmar komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporlarının görüşülmesine geçildi. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Karaağaç Mahallesi 723 ada 38 nolu parselde bulunan belediye hissesinin satışının uygun olduğu yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan aracın tahsis edilmesi talebi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı İlçe Seçim Kurulu’nun yazısına istinaden 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde seçim takviminin başlangıç tarihinden seçimlerin kesinleşmesine kadar 1 adet araç ve şoför görevlendirilmesi talebi ile Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan aracın tahsis edilmesi talebi de, komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’nin sermayesinin artırılmasına teminen Cumhuriyet Mahallesi 498 ada 11 nolu parselde kayıtlı arsa vasıflı 370 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile mülkiyeti maliye hazinesine ait Kapaklı Belediye başkanlığına hizmet süresince tahsisli Karlı Mahallesi 129 ada 15 nolu parselde ve 129 ada 48 nolu parselde kayıtlı toplamda 96.992,40 metrekare  yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yapımı Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 242,85 metrekare idari bina, 18,75 metrekare su deposu, makine dairesi, 145 metrekare soğuk hava deposu ve paketleme odası, 145 metrekare mantar kurutma odası, 175 metrekarelik 7 adet, 145 metrekarelik 1  adet, toplamda 8 adet mantar üretim odası, 300 metrekare tohum ekim alanı, 284 metrekare pastörizasyon alanı ve 600 metrekare kompost karışım alanı olmak üzere toplamda 3.105,60 metrekarelik mantar eğitim ve  üretim tesisinin değer tespitinin yapılması için başvurulan Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda toplam 18 milyon 101 bin 24,91 TL’nin ayni sermaye olarak şirket esas sermayesine eklenmesi ve sermaye payının tamamlanması gerektiğinden ayni sermaye 98 bin 975,09 TL nakdi sermaye eklenerek şirket esas sermayesinin toplam 18 milyon 200 bin TL artırılarak 38 milyon 200 bin TL’ye çıkarılması ve Salı günü yapılacak olan Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’nin olağanüstü genel kurul toplantısında Kapaklı Belediyesi’ni temsil etmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in vekil tayin edilmesinin uygun olduğu yönünde komisyonda oy çokluğu ile alınan karar mecliste de mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *