[ad_1]

Belediye Başkanlığı’nın çocukluk hayali olduğunu belirten Nallar, “Ailemde Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapmış dayılarım var. Siyasetin içinde yoğruldum. Şimdi bize nasip oldu, ciddi çalışmalar yapıyoruz bu çalışmalar neticesinde inşallah seçimi alacağız. Süleymanpaşa’yı inşallah geri alacağız. Sosyal Belediyeciliğin nasıl olduğunu tekrardan halkımıza göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

 

“SAHADA HER YERDEYİZ”

 

Gündüz yaptığı saha çalışmalarının haricinde akşamları da eşi ve çocuklarıyla birlikte ev ziyaretlerinde bulunduğunu kaydeden Nallar, “Bu ziyaretler çok anlamlı. Ben bunu çok faydalı görüyorum. Kahvehane programları da yapıyoruz. Eve girmek, evdeki vatandaşa dokunmak çok kıymetli. Bir ev hanımının sıkıntıları dinlediğimizde, sokağın sıkıntısını da dinlemiş oluyoruz. Sahada her yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“HİÇBİR CANLIMIZI AÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Ciddi çalışmalar yapan bir ekibi olduğunu kaydeden Nallar, “Projelerimiz hazır. Herkesin projeleri hemen hemen aynı ancak benim projelerim farklı. Projelerimin temelinde yaşlılar, kadınlar, çocuklar, emekliler, asgari ücretler çalışanlar ve işsizler var. Sosyal Belediyecilik adı altında ciddi projelerim olacak. Sokaktaki canlar için de önemli projelerim olacak. Sokaktaki canlarımız için güzel bir alan yapacağız. Süleymanpaşa Belediyesi olarak hiçbir canlımızı aç bırakmayacağız. Her mahalleye kreş yapacağız, gece çalışan anneler çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecek. Yaşlılar ile alakalı projelerimiz var. Gün içerisinde vakit geçirebilecekleri, Alzheimer hastalığı olanlar için özel hizmet verecek yerler yapacağız” dedi.

 

“KIYI ŞERİDİNİ İYİ KULLANAMIYORUZ”

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin en büyük sıkıntısının sahilden yeterince vatandaşların faydalanamaması olduğunu kaydeden Nallar, “Halkın plajla buluşması lazım. Vatandaşın denize girebileceği yer yok, bir tek Kumbağ ve Yeniçiftlik var. Kıyı şeridini iyi kullanamıyoruz. Yüzülebilen yerlerde de saçma sapan tabelalar var; ‘Buradaki can güvenliğinden belediye sorumlu değildir’ tarzı. Biz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayacağız. Güzel bir sahil kenti olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“EN ÖNEMLİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM”

 

Süleymanpaşa’nın kimliğini tam olarak yakalayamadığını kaydeden Volkan Nallar, “Şehrimizin kimliğini yakalayabilmesi için çalışmalarımız olacak. ‘Dumansız Sanayi’nin arazi fiyatları aldı başını gidiyor, yatırım yapacak kişiler buralara yatırım yapmakta zorlanıyor. Yatırım ve imar açısından çalışma yürütüyoruz. En önemlisi kentsel dönüşüm. Başımızdan büyük bir felaket geçti. Süleymanpaşa’da yüzde 67,5 eski yapı var. Şehrin neredeyse yarısından fazlası tehlike altında. Büyükşehir belediyemiz kentsel dönüşümü başlattı, Candan hanım da bu konuda ciddi projeleri olduğundan bahsetti. Süleymanpaşa’da önceliğimiz vatandaşların can güvenliği. Depremden sonra insanlar evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bile bile evlerinde yaşamaya devam ediyor çünkü 5-6 milyondan aşağı neredeyse ev yok. Ada bazından veya parsel bazında kentsel dönüşüme girildiği zaman, adadaki tüm insanları bir yerde toplayıp, yatırımcıyla birlikte imar planında da düzenleme yaparak, bonuslarını vererek, daha güvenli evlerde yaşamaları için üzerimize düşeni yapacağız. Bu işler Süleymanpaşa Belediyesi’nin bütçesinden yapılabilecek işler değil, biz programı hazırlayıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *