[ad_1]

Cumhuriyet Halk Partisi Saray’daki Belediye Başkan Adayını, cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde örgüt denetiminde yapılan ön seçimle belirledi. 

 

 

 

 

5 İSİM YARIŞTI

 

Ön seçimde mevcut belediye başkanı Özgen Erkiş ile Levent Köksalan, Abdül Taşyasan, Necati Sezer ve Cengiz Şahin yarıştı. Ön seçimin galibi 563 oy alan Abdül Taşyasan oldu. Bin 669 geçerli oyun 12’sini Cengiz Şahin, 156’sını Necati Sezer, 440’ını Özgen Erkiş, 498’ini Levent Köksalan ve 563’ünü Abdül Taşyasan aldı. 

 

 

 

 

“KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, “Bugün Saray’da demokrasi şöleni gerçekleştirdik. Bu yola iddia koyan, bu yola baş koyan tüm aday adayı arkadaşlarımıza bu süreçte birliktelik gösterdikleri sevgi ve saygı dolu tutum dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugünkü seçimin tek bir kazananı vardır, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hep beraber, tüm aday adaylarımızla beraber Saray’da girmedik mahalle, girmedik soka, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Biz burada Saray’ın belediye başkan adayını seçmedik, önümüzdeki dönem Saray’ın belediye başkanını seçtik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

 

 

 

“GERÇEK SARAY, HALKIN SARAYIDIR”

 

Taşmerdivenli’nin konuşmasının ardından Ön Seçim Kurulu Başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, sonuçları açıkladı. Kılınç, “Gerçek saray halkın sarayıdır. Halkın sarayı olan da Tekirdağ sarayıdır. Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere örgütlerinin önemli bir kısmında belediye başkan adaylarını ve belediye meclis üyelerini örgüt denetiminde ön seçim yaparak belirliyor. Saray’da da siz ön seçim istediniz. İl başkanlığımız, adaylarımız böyle bir tercihte bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki değerlendirme heyeti de Saray ilçemizde belediye başkan adayının belirlenmesi için bugün gerçekleştirdiğimiz örgüt denetiminde ön seçimi gerçekleştirmiş ve tamamlamış oldu. Bu seçimler kurullarla gerçekleştiriliyor. Bana da bu seçimlerle ilgili seçim kurulu başkanlığı düştü. Ben de seve seve Saray’a geldim, bu görevi sizlerle birlikte gerçekleştirdim. Burada Saray’ın daha da güzelleştiğini gördüm. Bir belediye başkanımız var, çok çalışmış, hepinizin takdirini kazanmış ama bundan sonrası için de ne yapılacağını aynı zamanda yine örgüte bırakacak iradeyi göstermiş ve belediye başkanı olduğu halde diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte ben de ön seçimde varım demiş. Onu kutlayalım. Saray’ın geçmiş dönem belediye başkanları da geldiler. Aynı zamanda oylarını kullandılar. Saray’ı güzelleştiren Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları buradaydı. Bir kısmınızın ağabeyi, bir kısmınızın daha yakını, benim de yol arkadaşlarım. Onları da kutluyorum. Size genel başkanımız sayın Özgür Özel’in selamını getirdim, sizden de sayın Genel Başkanıma selamlar ileteceğim” dedi. 

 

“DEMOKRATİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ UNSURLAR”

 

Adayların belirlenmesi süreçlerinin demokratik kültürün geliştirilmesi için çok önemli unsurlar olduğunu dile getiren Kılınç, “Ön seçimin gerçekleştirilebilmesi, bunun demokratik bir yarış ortamında yürütülebilmesi de bir demokratik süreç. Ben Saray’da sadece ön seçim yapmış olmadım. Ön seçimin nasıl yapıldığını, ön seçimin nasıl hazırlandığını Saraylılardan çok güzel öğrendim. Tekirdağ örgütümüzü, Saray örgütümüzü kutluyorum” diye konuştu. 

 

 

 

 

“ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ”

 

Ön seçimden birinci çıkan Abdül Taşyasan da “Benim çocukluğumdan beri hayalimdi belediye başkanı olmak. Ekibimizle bu sandıklardan çıkacağımıza inandık ve çıktık. Allah hepsinden razı olsun. Asıl seçim bizim için bundan sonra başlıyor. 31 Mart akşamına kadar durmak yok. Bütün aday adayları benim ağabeylerim. Onlarla beraber hareket edeceğiz. Ortak akılla hareket edeceğiz. Yerelden genele Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapacağız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *