[ad_1]

Halk kültürümüzün dünü, bugünü ve yarının konuşulduğu programda, bölgemizdeki halk kültürünün yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılması amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

 

“TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN YARIŞIYORLAR”

 

Trakya Folklor Spor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun, programda yaptığı konuşmada, “2017 yılında kurulduk. Trakya Folklor Spor Kulübü olarak bölgemizde belediye, kamu kurum ve kuruluşlar derneği, STK’lar, Sakatlar Derneği ve diğer tüm kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremde bir yardım kampanyası yürüttük ve toplanan bağışı depremzedelere aktardık. Bunun yanı sıra sadece halk oyunları değil sporun diğer dallarında da faaliyet gösteriyoruz. Hatta bugün 4 sporcumuz Antalya’da satrançta Türkiye finalleri için yarışıyorlar. Buraya başarı ile dönecekler inşallah. Bizler nasıl farkındalık oluşturabiliriz, bölgemizi nasıl kalkındırabiliriz diye konuşmak adına sizleri buraya davet ettik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“TRAKYA’DA GÜZEL İŞLER YAPIYOR”

 

Faaliyetleri için Trakya Folklor Kulübü yönetimi ve ekibini kutlayan Tekirdağ İl Hakem Kurulu Başkanı Fırat Nalcıoğlu da katılımcılara teşekkür etti. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Güler de “Abdullah Coşkun, uzun zamandır tanıdığımız bir kardeşimiz. Trakya’da güzel işler yapıyor. Bu işlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararası çalışmalarınız için hepinizi takdir ediyorum. Yakinen takip ediyoruz. Abdullah da bizim yaptığımız etkinliklere katılım sağlıyor. Davetiniz için teşekkür ederim. Tekirdağ için, Trakya için güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi. Kapaklı Kazak Gölü’nde gerçekleştirilen programa; THOF İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Güler ve yönetimi, Tekirdağ İl Hakem Kurulu Başkanı Fırat Nalcıoğlu, Tekirdağ İl Temsilcisi Caner Bilgin ile halk oyunları ekibi katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *