[ad_1]

 

Tekirdağ’ı gerçek belediyecilikle tanıştıracaklarını, seçim sürecinde polemikten uzak kendi çalışmalarını anlatacakları bir yol izleyeceklerini belirten Yüksel, “Çok çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Temsil makamında değil icraat makamında olan bir belediye başkanına ihtiyacımız var. 1 Nisan’da insanlarımız bunu görecek. Küçük dokunuşlarla çok büyük işler yapılabileceğini herkes görecek” dedi. 
Belediye Başkanlığı elbette temsil makamı ama biz temsil makamını kullanacağımız dönemde değiliz. Biz icraat makamındayız. Çok çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Temsil makamında değil icraat makamında olan bir belediye başkanına ihtiyacımız var.
 

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, dün saat 10.00’da DES Otel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Programa; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, ilçe başkanları, partililer ve basın mensupları katıldı.  

“TEKİRDAĞ’A HİZMET SİYASETİNİ GETİRECEĞİZ”

Kahvaltıda konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, “18 Ocak’ta hasretle beklediğimiz gün geldi ve Cumhur İttifakımızın Belediye Başkan Adayı, Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edildi. ‘Hazır mıyız’ diye başlamıştık aday adaylığı sürecinde. Rabbim muvaffakiyetler nasip eylesin. 18 Ocak’ta sizlere yanımızda Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Aynı zamanda da 31 Mart gecesi itibariyle inşallah şehrimizin belediye başkanı olacak Cüneyt Yüksel’i yanımızda getirdik. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” derken, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin de “Biz ilk günden beri Cumhur İttifakı olarak biriz, beraberiz.

 

 Bizim içimizde sen-ben yok, biz varız. Şunu dile getirmek istiyorum. Rahatsızlık varmış, şuralarda buralarda, birkaç yerde bunu okudum. Ben, bilge liderimiz Devlet Bahçeli Beyin ilimizdeki temsilcisi olarak burada hiçbir rahatsızlık olmadığını ve başkan adayımız Cüneyt Yüksel’in arkasında son güne kadar tüm ilçe teşkilatlarımızla, il yönetimimizle, ülkü ocaklarımızla beraber son güne, son saate, son dakikaya kadar çalışacağımızı bildiriyorum. Biz hep beraber çıktık bu yola. Nasıl ki 28 Mayıs’ta zaferle döndüysek, inşallah 31 Mart akşamı da zaferle dönüp Tekirdağ’da 10 yıllık husumet siyaseti yerine hizmet siyasetini getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“11 İLÇEMİZ DE BUNU GAYET GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HİSSEDECEK”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş da “Cüneyt Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın Çorlu’dan, Kapaklı’dan, Çerkezköy’den, Saray’dan, Muratlı’dan, Trakya’nın bütün illerinden hafta sonunu geçirmek üzere Süleymanpaşa merkez ilçemize geldiğini gördük. Biz de bunun her zaman Çorlu’da bunun özlemini çektik. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasıyla birlikte, Çorlu’yla beraber 11 ilçemiz de bunu gayet güçlü bir şekilde hissedecek. Biz buna inanıyoruz” dedi. 

“GÖREVE TALİP OLDUK” 

Daha sonra konuşan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, “Bu şehrin insanları artık huzurlu bir şehirde, çok daha güzel, projelerin konuşulduğu, hayallerin ortaya konulduğu, hayalleri gerçekleştirmek için çabaların ortaya konulduğu bir şehir, bir yönetim istiyor. O yüzden biz bu göreve talip olduk. Allah’a nasip ederse 1 Nisan’dan itibaren değişim, gelişim ve dönüşüm adı altında birçok proje yürüteceğiz. İlçe Belediye Başkanlarımızın açıklanmasıyla birlikte projelerimizi kamuoyuna duyuracağız” dedi. 

“BİZ ÇALIŞMAKTAN YILMADAN BİR EKİBİZ”

Toplumun her kesimine hitap edecek projeler hazırlayacaklarını kaydeden Yüksel, “Turizmden tutun sanayisine, sanayisinden tutun tarımına kadar tüm noktalarda Türkiye’de, özellikle Balkan coğrafyasında, Avrupa’da ön plana çıkmış bir şehri görecek vatandaşlarımız. Bundan emin olun. Biz çalışmaktan yılmadan bir ekibiz. İnandığımız dava uğruna, milletimizin gönlüne girmek ve onlara hizmetkar olabilmek adına 7/24 çalışan bir ekibiz. Bizim uykusuz kalmak, yorulmak gibi bir derdimiz yok” ifadelerini kullandı. 

 

“ARTIK PROJELERİN ÜRETİLDİĞİ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ”

Şehrin tüm noktalarında gelişim, değişim ve dönüşümün fark edileceğini kaydeden Yüksel, “Tekirdağ’ın çok fazla sorunu var. Ulaşımdan altyapıya, kentsel dönüşümden hava kirliliğine, sosyal alanların yetersizliğinden çevre temizliğine kadar birçok sorunu var. Bunları mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımızı eleştirmek için söylemiyorum. Ortaya iddia koymak, ‘yaparız’ demek yerine ‘bakarız’ demekle geçti 10 yılımız. Bunu büyükşehir belediye meclislerinde de hepiniz gördünüz. Hep ‘bakarız’ dendi, hiç ‘yaparız’ denilmedi. Bundan sonraki süreçte, direk ‘yaparız’ diyen bir belediyecilik anlayışıyla karşılaşacaksınız. Bizim özellikle sahil hattımız deprem riskiyle karşı karşıya, depremle ilgili vatandaşlarımızın korkuları var. Depremle ilgili ilimizde onlarca toplantı yapıldı, sadece laf üretildi. Proje üretildi mi, proje üzerine konuşuldu mu? Hayır. Artık projelerin üretildiği bir döneme gireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“ŞEHRİMİZ NEFES ALAMAYACAK HALDE”

“Ben bu şehrin çocuğu olarak, kendi şehrimin insanlarının gelir seviyesini bilen biri olarak, vatandaşlarımızın cebinden para çıkmadan yapılan kentsel dönüşümlerden bahsediyorum” diyen Yüksel, “Süleymanpaşa’da örnekleri var, şu anda 500 tane iş yerimiz kentsel dönüşümde. Devletle, merkezi otoriteyle yerel otoriteyi birlikte çalıştırarak, şehrimizde kentsel dönüşüm hamlesi başlatacağız. Bir metrekare yere 9 metrekare inşaat yapılmış, şehrimiz nefes alamayacak hale gelmiş” ifadelerini kullandı. 

“MURATLI VE ERGENE KASABA OLARAK KALDI” 

Tekirdağ’ın trafik sorunuyla baş başa kalmış bir il olduğunu kaydeden Yüksel, “Ergene’de, Çorlu’da, Çerkezköy’de, Kapaklı’da hava kirliği var. Bununla dertlenmeyen bir yerel yönetim anlayışı var. Merkezi otorite ile koordinasyonu sağlayamayan bir yerel yönetim anlayışı var. Kontrol mekanizmasının sürekli gözden geçirilmesi gerektiği halde bunu sağlamayan bir yerel yönetim anlayışı var. Var da var. Şunu çok net ifade etmek istiyorum ki gönül belediyeciliğini, gerçek belediyeciliği 1 Nisan’dan itibaren tüm Tekirdağ halkı buram buram hissedecek. Tekirdağ’da sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın gönlünce vakit geçireceği bir yer söyleyin. 

 

 

Muratlı hala kocaman bir kasaba. Ergene, hala kasaba olarak kaldı. Birçok mahallede hala yol sorunu, asfalt sorunu konuşuluyor. Büyükşehirdeki yarışın da farkındasınızdır, çok başarılı bir büyükşehir belediye başkanı olsa karşısında bu kadar çok rakip olmaz. Bu yerel seçimler, genel seçimler gibi değil. En iyi hizmeti vereceğine inanılan, en çok çalışacağına inanılan, siyasi görüş ayırt etmeden hizmet edeceğine inanılan kişilerin kazanacağı bir seçim olmalı. Biz bu yüzyılın bundan sonraki vizyonunu belirleyecek belediye başkanını seçeceğiz. Dünyadan bihaber, asosyal belediyeciliklerle, sadece ‘bakarız’ diyerek geçiştiren bir belediyecilik anlayışıyla mı yoksa gerçekten bu şehirde ses getiren, şehre katkı sağlayan bir belediyecilik anlayışı mı?” dedi.

“GÖREMEZSENİZ MÜDAHALE EDEMEZSİNİZ”

Küçük dokunuşlarla çok büyük işler yapılabileceğini kaydeden Yüksel, “Ama sahada olmak lazım. Bakmak var, görmek var. Bazı şeylere bakarsınız ama göremezsiniz. Sahada gezdiğiniz zaman bakmayacaksınız, göreceksiniz. Çünkü göremezseniz müdahale edemezsiniz. Belediye Başkanlığı elbette temsil makamı ama biz temsil makamını kullanacağımız dönemde değiliz. Biz icraat makamındayız. Çok çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Temsil makamında değil icraat makamında olan bir belediye başkanına ihtiyacımız var. 1 Nisan’da insanlarımız bunu görecek. Bir işe inandıysam başarmak zorunda olduğunu hisseden birisiyim” diye konuştu. 

“KOORDİNASYON YOK”

Şehrin tanıtımıyla ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu da ifade eden Yüksel, “Dışarıdan gelen bir turistin, 11 ilçede tur atacağı 2 günlük bir program yapamıyoruz. Yapamadık yıllarca. Bu şehrin turizmiyle ilgili ne yapılabilir diye kimse kafa yormadı. Koordinasyon yok. Bu şehirde AK Partili olsun, CHP’li olsun altyapı ile ilgili sıkıntı yaşamayan bir tane ilçe söyleyin. Milletimiz elektrik faturalarını geçen su faturalı ödüyor. Ulaşımda da sıkıntı var” dedi. 

“O KADAR İLGİNÇ SU FATURALARI GELMEYE BAŞLAYACAK Kİ ŞOK OLACAKSINIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bütçesini oluşturamamış, sadece merkezi idareden gelen bütçeyle sistemi yöneten bir belediye haline geldiğini kaydeden Yüksel, “Su faturalarının fazla olmasının sebebi sondajdan, yeraltı suyunun pompalanmasından kaynaklı maliyetten geliyor. TESKİ tarafından enerji maliyetini düşürecek bir proje yok. Bakarız da var ama yaparız da yok. Yok maalesef. ‘Nasılsa millet ses çıkarmıyor, yüklenin su faturalarına’ dendi. Su faturaları aylık TEFE – TÜFE oranlarına göre aylık artışlara bağlıydı. Sonra bu iptal edildi. Şimdi bakıyorum paylaşımlarına, su faturalarını sanki kendileri düşürmüş gibi söylüyorlar. Meclis Üyelerinin önergesiyle otomatik zammın önüne geçildi. 1 Nisan’dan itibaren o kadar ilginç su faturaları gelmeye başlayacak ki şok olacak hemşehrilerimiz. Şok olacaksınız. Biz neyi nasıl yapacağımızı iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ HEPİMİZ TEKİRDAĞLIYIZ”

Artık laf değil, proje üretme zamanı, üretilen projeleri hayata geçirme zamanı olduğunu kaydeden Yüksel, “Bütün herkesi kucaklama zamanı. Bana oy versin, vermesin herkese hizmet götürme zamanı. Bugün Anadolu’nun her tarafından, Türkiye’nin her tarafından insanların oluşturduğu bir bütün haline gelmişiz Tekirdağ’da. Biz hepimiz Tekirdağlıyız” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN BİZE GÜVENİN, BİZ YAPARIZ”

Yüksel, “Bizi bugüne kadar bölmeye, parçalamaya çalışan birçok insanla karşılaştık. Hayır. Tekirdağ bunu kabul etmiyor. Bugün Anadolu’nun en ücra yerlerinden Tekirdağ’a yerleşmiş insanlarımız da böyle düşünüyor. Balkan coğrafyasının en batısından, en doğusundan gelen insanlarımız da böyle düşünüyor. Biz birlikte güçlüyüz. Biz birlikte bazı şeyleri başarabiliriz. Ben buna yürekten inanıyorum. Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bu bütünlüğü, bu renklerimizi artık gerçekten Tekirdağ’da çok daha güzel yerlere taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Çok güzel işlere birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Lütfen bize güvenin. Biz yaparız. Söz verdiysek yaparız” ifadelerini kullandı. 

“O HİZMETİ ALIR GELİRİM”

Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı olarak, AK Parti teşkilatlarında yetişmiş birisi olarak millete hizmet için gerekirse Ankara’da kapılarda yatacağını ifade eden Yüksel, “O hizmeti alır gelirim. Cumhurbaşkanım bana, ‘İnşallah kazanacaksın, ben de senin arkanda olacağım’ dedi. Ben de söz verdim, Allah nasip ederse bu seçimi kazanacak, Tekirdağ halkı için çok büyük projeler, yenilikler getireceğim. Küçük projeler, düğün salonu gibi projeler yerine büyük projelerle halkımızın karşısında olacağım. Neden bu şehirde hafif raylı sistemler konuşulmasın? Neden bu şehir Uzakdoğulu turistlerin geldiği bir şehir olmasın? Hayalleriniz büyük olmalı, o hayalleri gerçekleştirmek için enerji harcamalısınız. Ben bu enerjiyi, gücü, kendimde ve ekibimde hissediyorum. Ne olur bana inanın, güvenin. Bana şans verin, bu şehri 5 yıl sonra nereye getirmişiz hep birlikte görelim. Biz bu şehri birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHRİN DOĞRU DÜZGÜN YATIRIMI YOK”

Yüksel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Altyapısı olmayan bölgelerden vidanjör ücreti alınmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Yüksel, Belediye Başkanı seçilmesi halinde altyapısı olmayan bölgelerden vidanjör parası alınmayacağını kaydederek, “Çok net. Büyükşehir Belediye Başkanlığı önce görevini yapacak, ondan sonra parasını isteyecek” dedi. TESKİ’nin çok yüklü borcu olduğu, seçilmesi durumunda bu borçları nasıl yöneteceğinin sorulması üzerine Yüksel, “Büyükşehrin yönetilemeyecek bir borcu yok. Yatırım yapmadılar ki yani. Kasasında 1 milyar parası var. Doğru borçlanmak sizi büyütür. Doğru yatırım yaparsanız para kazanırsınız. Doğru borçlanmayla birlikte büyürsünüz. Büyükşehrin bir borcu yok çünkü büyükşehrin doğru düzgün yatırımı yok. TESKİ’deki borçlanma da neden kaynaklı? İşin doğru ilerlememesinden. Yani aslında mantık var ama işi takip edecek ekip yok. Hangi işi yaparsanız yapın eğer işinizi takip ederseniz başarılı olabilirsiniz. Maalesef TESKİ’de işi takip eden kimse yok” ifadelerini kullandı. 

“AYNI KADROYLA NELER YAPABİLDİĞİMİZİ HEPİNİZ GÖRECEKSİNİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde işini iyi yapan hiç kimseyi işten çıkarmayacağını kaydeden Yüksel, “Ben gerçekten siyasallaşmamış, insanlara hakaret etmemiş hiçbir personeli işten çıkarmayacağım dedim. Çıkarmadım. Süleymanpaşa Belediye Belediyesi’nde sadece 3 personel ile yollarımı ayırmak zorunda kaldım, o da iş başka boyutlara taşınmıştı. Allah nasip ederse aynı kadroyla neler yapabildiğimizi hepiniz göreceksiniz. Süleymanpaşa’da aynı kadro ile şehrin kaderini değiştirdik. Büyükşehirde de böyle olacak” dedi. 

“TEKİRDAĞ’IN 1 GÜN, 1 DAKİKA BİLE KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

11 ilçeye eşit şekilde hizmet götüreceğini kaydeden Cüneyt Yüksel, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı severim, sayarım. Herkes bilir. Asla kendisine yanlışsın, yanlış iş yaptın demedim. Ama ilçeleri ayırdı. Vizyonu bu kadardı. Biliyorsunuz seçim yarışındayız. Ben ilk seçildiğim yıl zorlandım. Şimdi böyle bir derdim yok, projelerimi hızlı bir şekilde hayata geçirebilecek tecrübeye sahibim. Tekirdağ’ın 1 gün, 1 dakika bile kaybedecek vakti yok. Çünkü ne zaman depreme olacağı belli değil. Şehir planlamasının nasıl yapılacağını, hangi planların nasıl uygulanacağını bilmezseniz, onun bunun söylemleriyle bu işi öğrenmeye vakit harcarsanız çok zaman kaybedersiniz. Hızlıca icraata başlamak lazım” ifadelerini kullandı.  

“TÜRKİYE’DE ÇALIŞAN EN KEYİFLİ GAZETECİ GRUBU OLACAKSINIZ”

“Sizin Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemde Süleymanpaşa ile ilgili yaptığımız bazı haberlerde bizi aradılar, mobbing uyguladılar. Memlekette maalesef basın özgürlüğü yok. Basın özgürlüğünde 180 ülke içinde 150’nci sıradayız. Siz Büyükşehir Belediye Başkanı olursanız mobbing uygulayacak mısınız? Mobbingi uygulayan İl Başkanınız, il yönetiminiz ya da belediye çalışanları da olabilir. Basın özgürlüğünün garantisini Tekirdağ’da veriyor musunuz?” sorusu üzerine konuşan Yüksel, “Eleştirilmek güzel bir şeydir ama yalan haberlerde biz de hukuki anlamda kanuni haklarımızı tabi ki de kullanacağız. Siyasetçiyiz diye çoluğumuzla çocuğumuzla, rızkımızla, şerefimizle imtihana tabi tutulacak değiliz. Herkesin onuru, şerefi, haysiyeti var. Varsa belge ortaya konur, ‘mış, miş’ şeklinde haber yapılmaması gerekiyor. Burası hukuk devleti. Ben hakkımda yapılan haberler ile ilgili bir sürü dava açtım, kaybettim. Şunu çok rahat söyleyebilirim; siz benim başkanlığımdan itibaren Türkiye’de çalışan en keyifli gazeteci grubu olabilirsiniz” dedi. 

“BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI BU ŞEHRİ YÖNETECEK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının Türkiye’nin değişik yerlerinden getirildiğinin, halktan kopuk olduğunun sorulması üzerine Başkan Adayı Yüksel, “Bu şehrin çocuklarının bu şehri en iyi şekilde yönetebileceğine inanıyorum. Bu şehri bilen, bu şehrin tozunu, çamurunu yutmuş çocukların bu şehri en iyi şekilde tanıdığına inanıyorum. Bu şehrin çocukları bu şehri yönetecek. Şöyle bir şey olabilir, bir işi gerçekten çok iyi yaptığına inandığımız örneğin bir profesörü, doçenti şehrimize getirip sorunlarımızı çözmesine müsaade edebiliriz. Proje yürütecek insanlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse AKIN – Şaban KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *