[ad_1]

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek danışmanları, öğrencilere, gençlere, velilere ve rehber öğretmenlere yönelik meslek seçimi ve meslekî rehberlik faaliyetlerini sürdürürken, Müdürlükte görevli Meslek Danışmanı Serpil Yücel de önceki gün Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Faaliyetlerle ilgili Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, meslek danışmanlığı hizmetleri ile öğrencilere; yetenek, ilgi, kişilik özellikleri, beklentileri ve fiziksel özelliklerini keşfetmelerine, mesleklerle ilgili bilgilere ulaşmalarına, eğitim kurumları hakkında bilgilenmelerine, edindiği bilgileri değerlendirmelerini sağlayarak doğru karar vermelerine yardımcı olunduğu belirtilerek “Meslek danışmanları, öğrencilerin meslek tercihinde, yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi/mesleği seçmesi için yol göstermektedir. Çalışma yöntemleri bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleşmektedir” denildi. 

“MESLEK SEÇİMLERİNE YÖN VEREBİLİRLER”

Meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; meslek ve meslek seçiminin önemi, doğru meslek seçiminin nasıl yapılacağı, mesleki yönelim test bataryasının önemi, geleceğin meslekleri vb. gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldığı dile getirilen açıklamada, öğrencilerin İl Müdürlüğü’ne gelerek Meslek Danışmanlığı hizmetinden faydalanabileceği, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilecekleri ifade edildi. 

Haber / Erdal AYDIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *