[ad_1]

 

Başoğlu, “Camimiz, milli şairimizin; ‘Şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli/Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ sözünün sanki bir tecellisi olarak Kapıkule Sınır Kapısı’nda yerini almış durumdadır” dedi. 

İl Müftüsü Hasan Başoğlu, yılın ilk vaazını ülkemizin Balkanlara ve Avrupa’ya açılan önemli sınır kapılardan biri olan Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde yaptı. Müftü Başoğlu’nun vaaz yaptığı camide din görevlilerinden Ömer Dursun müezzinlik yaptı, Faruk Aşçı ise hutbe irad edip, namaz kıldırdı.

 

1997 YILINDA İBADETE AÇILDI 

Kapıkule Sınır Kapısı’nda bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii’nin gerek yurt dışında yaşayan vatandaşların gerek mahallinde yapılan yardımların neticesinde 1997 yılında ibadete açıldığını kaydeden Başoğlu, “Aynı anda bin 500 kişinin ibadet edebildiği Kapıkule Fatih Sultan Mehmet Camii, iki minare 4 şerefe ve kubbeli bir mimariye sahiptir. Özellikle yaz döneminde gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’ye izne geldiklerinde ilk durak noktası olan camimizin bahçesinde; çocuk oyun alanı, misafirlerimizin kullanımına açık olan lavabolar ve çeşitli mekânlar mevcuttur. 

 

Yurda giriş yapan gurbetçi kardeşlerimizin ilk olarak karşılarına çıkan, onları hem bedeni hem de ruhi bakımdan dinlendiren camimiz, milli şairimizin “Şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli/Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” sözünün sanki bir tecellisi olarak Kapıkule Sınır Kapısı’nda yerini almış durumdadır” ifadelerini kullandı. 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *