[ad_1]

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce gündeme; S. S. 99 No’lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin ücret tarifelerinin güncellemesi talepleri ve Meclis Üyesi Aladdin Öztürk’ün mahalle muhtarlarının ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konulu önergesi ilave edildi. 

 

 

 

 

“9 MİLYON 400 BİN TL’LİK HİBE GELDİ”

 

Toplantıda ilk olarak Erikli Sahili’nde 2023 Haziran ayında meydana gelen sel ve su baskınından kaynaklanan hasar ve zararın giderilmesi için Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan Keşan Belediyesi’ne gönderilen 9 milyon 400 bin TL nakdi hibenin kabulü görüşüldü. Madde ile ilgili bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, “Hibeler gelmeye devam ediyor. Bu hibelerle Keşan’da takım elbise giydirdiğimizin göstergesi” dedi. Madde oy birliği il kabul edildi. 

 

“KİREMİT TOZLARININ ÜZERİNDE YÜRÜYORDUK”

 

Daha sonra Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Atatürk Stadyumu’nda 750 kişilik portatif tribün, çevre düzenlemesi, spor salonunun bakım, onarım ve eksik kalan işlerinin yaptırılabilmesi amacıyla gönderilen 11 milyon 458 bin 693,15 TL hibenin kabulü görüşüldü. Başkan Helvacıoğlu, göreve geldiklerinde stadın kötü durumda olduğuna dikkat çekerek, “40 yıllık stadımız çok kötüydü. Kiremit tozlarının üzerinde yürüyorduk, kapalı spor salonumuz çok eskiydi, çevre düzenlemesi kötüydü. Bizim takibimizle bu işler oldu. Yenilenmesi için bugünün parasıyla 150 milyon TL’ye yakın bir bütçe ayırdık. Şu anda çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığı raporu geldi. Yüzde 5’ini tamamlamak için hibe geldi. 15 gün içerisinde tüm çalışmalar bitecek. Tesisimizde günde bin kişi farklı branşlarda spor yapıyor” şeklinde konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi. 

 

“TRAKYA’DA BU KADAR HİBE ALAN BAŞKA BİR BELEDİYE YOK”

 

Toplantı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden Keşan Belediyesi’nde çevre düzenlemesi için gönderilen 1 milyon 400 bin TL nakdi hibenin kabulünün görüşülmesiyle devam etti. 58. mecliste 41’inci hibe kararını aldıklarının altını çizen Helvacıoğlu, şöyle dedi: “Trakya’da bu kadar hibe alan başka bir belediye yok. Almasını becerdik, takım elbise ruhunu anlattık. Bu hibeyi de doğal gaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların bakımı için kullanacağız. 1 milyon 400 bin TL’lik bir hibe” 

 

ZAM YAPILDI 

 

Toplantıda, Denetim Komisyonu üye seçimi de yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Denetim Komisyonu’na; Yakup Balcı, Sema Sevinç Kılıç, Olcay Soran, Feridun Tümer ve Zafer Topçu seçildi. Meclis Toplantısı, S.S. 99 No’lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin ücret tarifelerine zam talebinin görüşülmesiyle devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun madde ile ilgili olarak görüşmede bulunması üzerine oturama 5 dakika ara verildi. Görüşmenin ardından yapılan oylamada S.S. 99 No’lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ni ücret tarifesi sivil 15, öğrenci ise 10 TL olarak oy çokluğu ile kabul edilirken, Öztürk’ün mahalle muhtarlarının ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusu önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Müslim Çekiç ise sahillerdeki mevsimlik işçiler için konteyner ihtiyacına dikkat çekti. Şubat ayı Meclis Toplantısı, 8 Şubat Perşembe günü yapılacak. 

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *