[ad_1]

 

Temel atma töreninde, heyecanlı ve mutlu olduklarını kaydeden Vali Yunus Sezer, “İpsala OSB’nin istihdama katkı sağlayacak. Edirne açısından kıymetli bir yatırım yapıldı” dedi.

Edirne İpsala’da 350 dönümlük alana kurulacak organize sanayi bölgesinin temeli atıldı.

 

“BİRER BİRER YERİNİ ALMAYA BAŞLADILAR” 

Temel atma töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bizim açımızdan çok önemli. Edirne önemli bir tarım şehri. OSB’de tahsisi yapan firmalara baktığımız zaman biri Tarım Kredi Kooperatifleri, çok büyük bir yatırımı burada gerçekleştirecek. Yine bölgedeki ürün desenine göre yatırımlar olacak. Sanayi kuruluşları birer birer yerini almaya başladılar. OSB’lerin ilçelerimize ve ilimize çok büyük değer katacağını düşünüyorum” dedi. Vali Sezer, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde de OSB’lerin yapılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 

“SANAYİSİZ KALKINMA OLMAZ” 

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da sanayisiz kalkınma olamayacağını dile getirdi. Bölgede üretilen tarım ürünlerinin İpsala OSB’de işlenerek katma değerlerinin artırılacağına dikkati çeken Aksal, “Hem bölge ekonomisine hem ülke ekonomisine katkıda bulunulacak” dedi. İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın da İpsala OSB’nin ilçeye ve Edirne’ye hayırlı olmasını diledi. İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de OSB ve yatırım yapan firmalarla ilgili bilgiler verdi. Dua edilmesinin ardından açılış kurdelesi kesildi, OSB’nin temeli atıldı.

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *