[ad_1]

Toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. 175 milyon TL’lik kredi talebi AK Parti ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna  karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. 

 

İrfan Ak, Mikail Çelik, Ömer Güner, Ahmet Yıldız, Habip Çelik, Mahmut Göçmez ve Fatma Esen’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda ilk olarak engellilere yapılan yardımla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. En az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlara 2024 yılında aylık 2 bin 400 TL yardım yapılması yönündeki komisyon kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. 

 

 

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 175 milyon TL’lik kredi talebiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Belediye başkanlığı tarafından yapılan ve halen devam eden ihalelerde kullanılmak üzere 175 bin TL İller Bankası ve devlet ve diğer bankalardan temininde her türlü işlem yapmaya Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yetkilendirilmesi konusunda komisyonda oy çokluğu ile alınan karar, mecliste de AK Parti grubu ve İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Kar’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİ KARARLAŞTIRILDI

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından taşınmaz satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Mülkiyeti Çerkezköy Belediyesi’ne ait Veliköy Mahallesi 164 ada 6 parselin satışı ile ilgili inceleme çalışmaları devam ettiğinden çalışmaların devam etmesi yönünde oy birliği ile alınan karar mecliste de Mehmet Kar’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KARARA BAĞLANDI

 

Toplantının dördüncü gündem maddesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün gelir tarifesi hakkındaki müzekkeresine ilişkin Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon kararı doğrultusunda, 2023 mali yılı tarifesi düzenlenirken sehven müdürlük isminin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak yazıldığı tespit edildiğinden müdürlüğün isminin 2024 mali yılı tarife cetvelinde ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ olarak düzenlenmesi oy birliği ile kabul edilirken, gelir tarifesinin son kısmında yer alan “5 ve 6. maddelerde İmar Kanunu 40 ve 41.maddesi değerlendirilerek yüksek uygulanır’ ifadesinin eklenmesi AK Parti grubunun  ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

HİSSE SATIŞLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının son gündem maddesinde de belediye hissesi satışına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 19 parselde bulunan 35 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 684 ada 13 nolu parselde bulunan 164,16 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 578 ada 8 nolu parselde bulunan 48 metrekarelik belediye hissesinin satışı, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 

 

ŞUBAT AYI TOPLANTISI 1 ŞUBAT’TA YAPILACAK

 

5 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı 1 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *