[ad_1]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden dini, milli ve manevi değerlere hakaret eden ve provokatif içerikler paylaşan Ö.B.Ç. ve A.Y. isimli şahısların gözaltına alındığını açıkladı. 

 

 

 

 

Son bir ayda sosyal medya üzerinden halkın dini, milli, manevi değerlerine, devlet büyüklerine hakaret eden, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden 79 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan’da oynanması planlanan fakat Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa final maçının ardından sosyal medya platformları üzerinden dini, milli ve manevi değerlere hakaret eden ve provokatif içerikler paylaşan Ö.B.Ç. ve A.Y. isimli şahıslar da gözaltına alındı.

 

“ADALETE TESLİM EDİLDİLER” 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından ‘Gereği Yapıldı’ notlarıyla paylaştığı açıklamalarda, halkı ayrıştıranlara, dini, milli ve manevi değerler ile devlet büyüklerine hakaret edenlere göz yummadıklarını ve yummayacaklarını vurgulayarak, “Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs “Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan Samsun’da gözaltına alınmıştır. Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provakasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs da gözaltına alınmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir. Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir. Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *