[ad_1]

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı, 2023 Kasım ayı gelir gider bütçe izleme raporunun görüşülmesi ile devam etti. 

 

 

 

 

TAHMİNİ BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kasım ayı gelirinin 2 milyon 219 bin 143 TL, giderin 2 milyon 553 milyon 225 bin TL, kasa mevcudunun 795 bin 34 lira, banka mevcudunun 15 milyon 327 bin 407 lira olduğu açıklanırken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de 2024 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. 36 milyon 725 bin 746 lira olarak öngörülen tahmini bütçenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı 2015-2016-2017 ve 2018 yıllarına ait aidat, terkin/yasal takip başlatılacak üyelerinin durumlarının görüşülmesiyle devam etti.

 

 

 

 

İCRA TAKİBİ BAŞLATILACAK

 

Aidat borcu 2 bin liranın altında olan üyelerin borçlarının affedileceği, aidat borcu 2 bin liranın üstünde olan üyeler hakkında ise icra takibi başlatılacağı belirtildi. Toplantı simit, açma, poğaça azami fiyat tarifesi ile ilgili talebin görüşülmesiyle devam etti. 90 gram simit, 90 gram açma ve 90 gram poğaçanın azami fiyatı 10 lira olarak belirlendi. Hesapları İnceleme Komisyonunda görevli olan Mesut Görgün’ün yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi dolayısıyla, Hesapları İnceleme Komisyonunu üyeliğine oy birliği ile Saim Buyruk seçilirken, Turgay Kaya ve Murat Narçın’dan boşalan Satın Alma Komisyonu’na ise Mehmet Yıldırım ve Nilgün Zaimoğlu seçildi. 

 

“BU KONUDA DUYARLI OLMANIZI İSTİYORUM”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar tarafından oda faaliyetleri ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından söz alan meclis üyesi gazeteci Şaban Kardeş, “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Meclis toplantısında direkt meclise başladık. İlk toplantımızda bunu dile getirmiştim. O günden bugüne kadar meclisi saygı duruşu ve istiklal marşı ile açıyoruz. Sizi bugünkü davranışınızdan dolayı eleştiriyorum” derken, Cuma ve cumartesi günleri hain teröristler tarafından yapılan ve 12 kahraman askerimizin şehit düştüğü saldırılar sonucu Meclis Başkanı ve Yönetimin kınama mesajı yayınlamamasına da tepki göstererek “Birileri Tekirdağ’ın adını ağzına alırken, bizler Tekirdağ’da onlara cevap veremedik. İş yerimizde üretim yapıyorsak, kazanıyorsak ve bu toprakları yapıyorsak birileri can verdiği içindir. Çerkezköy dünyanın gözbebeğidir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da Tekirdağ’a bağlı olduğu için terör yardakçılarına en sert cümlenin de vermesi gerekiyordu. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyorum” dedi. 

 

“TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM”

 

Bütün meclislerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin isimlerini zikrettiğini ifade eden Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan da “Bugün dalgınlığıma geldi. Şehitlerimizin paylaşımını ise sosyal medyadan yaptık. Odamızı galiba takip etmiyorsunuz. Ya da dikkatinizden kaçmıştır. Bu mesajlar odanın sosyal medya hesaplarının hikayelerinde paylaşılmıştır” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de hain saldırılar sonucu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm ülke gibi aynı hassasiyeti gösterdiğini ifade ederek “Gündem maddelerinin içinde yoktu. Dilek ve temenniler kısmında bu yaşadığımız acıları paylaşacaktık. Hain saldırıda vermiş olduğumuz şehitlerle ilgili yine konuşacaktık. Bu meclisin üyesi olduğunu düşünen arkadaşlarımız için söylüyorum. Eleştirmeden önce gelsinler bana ya da arasınlar. Bu meclis herkesindir. Herkesin düşüncesine ve önerisine de saygımız sonsuzdur. Sırf gündem olmak için meclis toplantısına kadar bekleyip toplantıda son dakika konuşup ondan sonra kendisine pay çıkartmasın. Son gün önerilerle gelmeyin. Ben her gün 10.00-17.00 saatleri arasında odadayım. Tüm önerilerinize de açığım. Hassas olduğunuzu biliyorum. Bu konuyu dile getirin. Söylediğiniz bir şeyi de yapmazsam namerdim” diye konuştu. 2023 yılıyla ilgili de değerlendiren Çetin, “Bir yılı geride bırakıyoruz. Şubat ayında üzücü bir deprem yaşadık. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık. Deprem felaketinde kenetlenen tüm meclis üyelerimizi, sanayicilerimizi, Çerkezköy halkını ve gazetecilerimizi saygı ile selamlıyorum. Bu ülke durduğu sürece biz birlik ve beraberlik içinde olacağız. Geçtiğimiz günlerde 12 kahraman vatan evladımız şehit oldu. Yüreklerimiz yandı, bunu yapanları şiddetle lanetliyorum. Bunu yapanları hainlikle suçlamıyorum, bunlar şerefsizdir” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *