[ad_1]

Lüleburgaz Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında Kent Ormanı’nda dikilen ağaç sayısı 4 bin 385’e ulaşırken, kent genelinde 2019 yılından bu yana 22 mahallede cadde ve sokaklara çeşitli türlerde 8 binden fazla ağaç dikildi. Son 5 yılda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde akasya, kiri, ters dut, dişbudak, akçaağaç, akasya, ligustrum, limon, servi, fıstık çamı ve zeytin ağacı olmak üzere 8 binden fazla fidanı toprakla buluşturdu.

 

 

 

KENT ORMANI’NA 1923 FİDAN DİKİLDİ

 

Öte yandan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli, LTSO Meclis Başkanı Fahri Cömert ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Kent Ormanı’nda 1923 adet fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi etkinliğinde konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; “Çocuklarımız, torunlarımız güzel bir dünyada yaşasın. Öyle bir çağa geldik ki teknolojinin getirdiği değişikliklerle yaşanan iklim değişikliği, çevre sorunları bizim torunlarımız için tehlike olmaya başladı. İklim değişikliğini yaşıyoruz, olağanüstü doğa olaylarıyla karşı karşıyayız. Sel felaketlerinde insanlarımızı kaybediyoruz. Bunlarla mücadele etmenin yolu çevreyi korumak, iklim değişikliğine karşı mücadele etmek. Biz bu ağaçları sadece toprakla buluşturmadık, onları yaşatıyoruz. Ağacı dikip daha sonra kuruduğunu görmek beni en çok üzen şey. Bu işi planlı yapıyoruz. Peyzaj planlarımız var, planladığımız alanlara bakabileceğimiz ağaçları dikiyoruz, bakıyoruz, büyütüyoruz” dedi. Başkan Gerenli, yaklaşık 390 dönümlük bu alanda ağaçları yaşattıklarını ve daha yeşil, daha yaşanabilir bir Lüleburgaz’ı hem yaratıp hem de çocuklara bırakmak için mücadele ettiklerini belirtti. 

 

LÜLEBURGAZ’IN GELECEĞİ İÇİN DÜŞÜNÜLMÜŞ GÜZEL BİR PROJE

 

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli de; “Hem Lüleburgaz’ın geleceği için düşünülmüş güzel bir proje. Umarım bizden sonraki nesiller de bu projeyle gurur duyarlar. Bırakılan bu eserle inşallah onlara daha temiz, yaşanabilir bir Lüleburgaz için fırsat vermiş oluruz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *