[ad_1]

İlk olarak 1985 yılında İstanbul’da günlük 1000 kilogram boyama kapasitesi olan küçük bir işletme olarak kurulan ve 1991 yılında Çerkezköy’e taşınan Henateks Boya ve Apre San. ve Tic. A.Ş.’yi ziyaret eden Vali Soytürk, fabrikayı gezerek Henateks Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’den fabrika hakkında bilgi aldı. 

 

 

 

 

FABRİKALARI GEZEREK BİLGİLER ALDI

 

Vali Recep Soytürk, 250 kişilik çalışan kadrosu, 20 bin metrekare üretim alanı ve yılda 10 bin tona ulaşan kumaş boyama ve apreleme üretim kapasitesine sahip olan Henateks Boya ve Apre San. ve Tic. A.Ş.’nin ardından; 1986 yılında Hasan Gülkaya tarafından kurulan, kendi markası ve dünyanın önde gelen markaları için erkek, bayan, çocuk ve bebek çorap ve taytları üreten Avrupa’nın en büyük çorap üreticilerinden olan Bony Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret eden Vali Recep Soytürk, fabrikayı gezerek üretimle ilgili incelemelerde bulundu. 50 bin metrekarelik üretim alanında yıllık 100 milyon çift çorap üretim kapasitesine sahip olan fabrika hakkında Bony Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkaya’dan bilgi alan Soytürk, temelleri 1989 yılında atılan, 2006 yılında 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan yeni tesisi ile senelik 26 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Tuna Alüminyum isimli fabrikayı da ziyaret etti. 

 

 

 

 

KAYMAKAM GÜNLÜ DE EŞLİK ETTİ

 

Ziyaret sırasında fabrikayı gezen Vali Soytürk, Fabrika Sahibi Nadir Akşamoğlu’ndan fabrika hakkında bilgi aldı. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’e fabrika ziyaretlerinde Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü de eşlik etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *