[ad_1]

 

CHP’den Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan iş insanı İsmail Çelebi, “Hep birlikte Kapaklı’yı geliştirmek için, Kapaklı’daki projelerimizi önümüzdeki günlerde anlatmak için hep birlikte mücadele edip hep birlikte çalışacağız. Kapaklı’yı sevgi kenti, kardeşlik kenti, yaşanabilir vizyonlu, misyonlu değerleri olan bir kent yapmak istiyoruz” dedi. 

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 8. Sıra Milletvekili Adayı gösterilen İsmail Çelebi, önceki gün saat 18.00’da İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın açıklamasında 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler için Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurdu.  Aday Adaylığı açıklamasında Çelebi’yi Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, partililer ve ailesi yalnız bırakmadı. 

“1982’DEN BERİ TRAKYA’DA YAŞIYORUM” 

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Çelebi, “1966’da Tokat Zile’de doğdum. 1982’den bu yana Trakya’da yaşıyorum. Önce İstanbul’da sonra Trakya’dan Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Vize’de yaşadım. Evli ve iki çocuk babasıyım. 1992’den beri ticaret ve sanayi alanında kendimi geliştirdim. Siyasi olarak 1988 yılında Esenyurt’ta SHP’ye üye oldum. 

Daha sonra partide çeşitli görevlerim oldu. 2004’de aktif siyasetin içinde yer buldum. Bu süreçte 2009’da İl Genel Meclis Üyesi seçildim. 5 yıl görev yaptım, 2 dönem idari işler komisyon üyeliği yaptım. 

2015’te milletvekili adayı olarak talep açtım, ön seçime girdim İstanbul üçüncü bölgede 126 aday üzerinde 33’üncü sırada kaldım ve aktif siyasetimi İstanbul’da sonlandırdım. 2015’te buraya geldim. 8 yıl aradan sonra Tekirdağ’da şartlarım ve koşullarım oluştuktan sonra, hizmeti sevdiğim için Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olarak başvurdum. Partimde beni milletvekili adayı olarak gösterdi” dedi. 

“TOPLUMUN İÇİNDEN HİÇ KOPMADIM”

Tekirdağ’ı en güzel şekilde temsil etmek için canla başla çalıştığını ifade eden Çelebi, “Benim için asıl siyaset nerede başladı? Ben 1994 yılında Avcılar Tokatlılar Derneği kurucusuyum. 1999 yılında Zile Dernekler Federasyonu Bölge Hemşehri Derneklerinin yöneticisiyim. 2006 yılında Tokatlılar kurucu dernek başkanıyım ve 3-4 yıl bunu yürüttüm. 

Yine 3. Bölge Sanayici ve İş Adamlar Yönetim Kurulu Üyesiydim. Esenyurt Sanayici ve İş Adamlar Yönetimindeydim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çerkezköy Tokatlılar Derneği, Kapaklı Tokatlılar Derneği kurucu üyesiyim. Toplumun içinden hiç kopmadım ve hizmet etmeye de devam ediyorum” dedi. 

“BÖLGENİN SORUNLARINI BİLİYORUM”

Zamanının her alanında insanlara faydalı olmak için çalıştığını kaydeden Çelebi, “Bölgenin sorunlarını biliyorum. Sekiz yıldır buradayım belki de beni çok fazla sahada, çarşıda, esnafın içinde ve halkın içinde görmediniz ama ben hep partinin içindeydim. Sekiz yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm seçimlerine Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’da katıldım. 

Niye Kapaklı, Çerkezköy ve Saray diyorum çünkü ben 3 ilçeliyim. Hem Saray hem Çerkezköy hem de Kapaklılıyım. Bunların üçünü birbirinden ayıramam. Çünkü üç ilçede aynı sorunları birlikte yaşıyor. 15 Ağustos’ta Kapaklı’daki muhtarlarımızı ziyarete başladım. Muhtarların sorunlarını dinledim. 

Daha önce belediye meclis üyeliği yapmış ve belediye başkanlığı yapmış birçok insanla görüştüm. Kapaklı ile ilgili eksiklerimizi, sorunlarımızı, Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesini nasıl kaybettiğimizi araştırdım. Bu araştırmanın sonucunda bir rapor hazırladım ve hem il başkanlığımıza hem de genel merkezimize bu raporu ilettim” ifadelerini kullandı. 

“ERBAY CADDESİ’NİN ÜSTÜ UNUTULMUŞ”

 

Sahada çalışmaya devam ettiğini, esnafın yüzde 80’ine dokunduğunu kaydeden İsmail Çelebi, “Kadın kuaföründen terzisine, mobilyacısından çaycısına birçok alanda gezdim dolaştım. Bölgemizin sorunlarını biliyorum. Kapaklı’ya belediye başkan aday adayıyım” dedi. Kapaklı’nın sorunlarından da bahseden Çelebi, “Kapaklı’nın meydan sorunu var. 

Kapaklı bir köy olarak büyümüş, bir köy olarak gelişmiştir. Hükümet binamız başka yerde, belediye binamız başka yerdedir. Kapaklı’da ayrıca ulaşım sorunu da var. Mahallelerimizden minibüslerimiz, dolmuşlarımız merkeze kalkmıyor. Belli bir güzergâh var onun dışında vatandaşlarımız yürüyerek gidiyor. 

Bahçelievler mahallemizin yukarı bölgelerinde ciddi sıkıntılarımız var. Cumhuriyet ve Atatürk Mahallemizde de aynı sorun var. Erbay Caddesi’nin üstü unutulmuş. Bu bölgelerin ele alınıp mahallelerimizin düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“KÖYLERİMİZ UNUTULMUŞ” 

Karaağaç Mahallesi’nde imar sorunu olduğunu kaydeden Çelebi, “Karaağaç Mahallemiz yalnız bırakılmış ve dışlanmıştır. Bir sağlık ocağı bulunurken onu da kaldırmışlar. Muhtarlarımıza bir yer bile yapmamışlar. Oysaki yanı başımızda Çerkezköy var. 

Çerkezköylü muhtarların hepsi güzel binalarda ama Karaağaç’taki muhtarlarımız unutulmuş. Pınarça’da, Bahçeağıl’da, Karlı’da, Uzunhacı’da, Yanıkağıl’da köylerimiz unutulmuş. Parklarına bakılmamış, yolları kontrol edilmemiş. Köylerimin de sorunlarını biliyorum. Bunlarında çözümü için varız. Çözüm için geliyoruz.” dedi.

“KREŞ EKSİKLİĞİ VAR” 

Kapaklı’da sosyal alan eksikliği bulunduğunu da sözlerine ekleyen Çelebi, “Mahalleli esnafımızı gezerken, dolaşırken ‘sorun nedir?’ diye sorduğumda gençlerimiz ya Çerkezköy’e ya Çorlu’ya da Silivri’ye gittiklerini söylüyorlar. Kapaklı’da sosyal alanlarımız sınırlı ve yetersiz. Bölgemizin ikinci sorunu ise kreş yok. 

Öncelikle bir kreş eksiğimiz var. Daha önceki belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum hizmetlerinden dolayı. Son 5 yılda Kapaklı’da caddelerin dışında kaldırım yapılmamış. İsmetpaşa’da sorunumuz yok fakat İnönü Mahallesi’nde sokaklarımızda yürümek için yer yok. 

İnşallah bunları da iktidara geldiğimizde sosyal belediyecilik ve halkçı belediyecilik ile bunları da çözeceğiz” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİNİN İÇİ BOŞ” 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ilçeye çok güzel bir kültür merkezi yaptığını kaydeden Çelebi, “Ama içi dolu değil. Biz burada tiyatromuzla, konserlerimizle daha sağlıklı ve bilinçli hizmet vereceğiz. Uzun süredir burada yaşıyorum. Kapaklılıyım, Saraylıyım, Çerkezköylüyüm dedim. 

Hep birlikte Kapaklı’yı geliştirmek için, Kapaklı’daki projelerimizi önümüzdeki günlerde anlatmak için hep birlikte mücadele edip hep birlikte çalışacağız. Kapaklı’yı sevgi kenti, kardeşlik kenti, yaşanabilir vizyonlu, misyonlu değerleri olan bir kent yapmak istiyoruz. 

Sözlerimi Nazım’ın şiiriyle bitirmek istiyorum; ‘Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız’ Kapaklı’da yaşayacağız, Tekirdağ’da yaşayacağız, Türkiye’de yaşayacağız” dedi. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *