[ad_1]

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Kırklareli Üniversitesi’nin ortaklığıyla 27-28 Aralık’ta Edirne’de, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Bölgesel Trakya Kariyer Fuarı’na; işverenler, sivil toplum kuruluşları, istihdamla ilişkili kamu kurumları davet edildi. 

Ziyaretlere Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan ve Kariyer Merkezi öğretim görevlileri katıldı. 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU 

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Prof. Dr. Ünal Çağlar ve Öğr. Gör. İskender Özatlı tarafından makamında ziyaret edilerek, fuar hakkında bilgi verildi. Ziyarette, Kırklareli’ndeki istihdam ve fuara katılma potansiyeli yüksek firmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

FUARA DAVET EDİLDİ 

 

Kırklareli’nin en genç ve en hızlı gelişen organize sanayi bölgesi olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSB) Müdürü Sebahattin Dönmez de ziyaret edildi. Görüşmeye Rektör Yardımcısı Ünal Çağlar ve Öğr. Gör. Sibel Evren katıldı. Bölgesel kariyer fuarının kapsamı, nitelikleri, işverenlere ve öğrencilere sunabileceği faydalar detaylı şekilde KOSB yetkilileri ile paylaşıldı. 

Türkiye’nin son yıllardaki keşiflerle birlikte önemi daha da artan enerji şirketlerinden biri olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Trakya Bölge Müdürü Mehmet Kürşat Özveren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan tarafından makamında ziyaret edilerek, fuarın kapsamı hakkında bilgilendirildi ve TPAO fuara davet edildi. 

DESTEK İSTEDİLER 

Bölgenin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Trakya Döküm A.Ş. de ziyaret edildi. Firmanın Kalite Sistem Müdürü Serdar Çevik ile yapılan görüşmede Prof. Dr. Ünal Çağlar ve Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan tarafından Bölgesel Trakya Kariyer Fuarı’nın detayları şirket ile paylaşıldı. 

Kırklareli’nin ticaret ve istihdam piyasası için önemli sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurumları da ziyaret edildi. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Başkanı İlhami Cebelli de makamında Prof. Dr. Ünal Çağlar ve Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan tarafından ziyaret edildi. 

Ziyarette, LTSO fuara katılmaya davet edildi, potansiyeli olan oda üyelerinin fuara katılması için destek talep edildi. 

ZİYARETLER DEVAM EDECEK 

 

Profesör Çağlar ve Doçent Bozkanat Cergibozan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan’ı da makamında ziyaret ederek, Kırklareli TSO’yu Bölgesel Kariyer Fuarı’na davet etti, odaya kayıtlı istihdam potansiyeli yüksek işverenlerin katılımı için destek talep edildi. 

Kırklareli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü de Çağlar ve Cergibozan tarafından ziyaret edildi. İl Müdürü Osman Yeter Somer ile Kırklareli Valiliği’nde yapılan görüşmede, Müdürlük fuara katılmaya davet edildi. 

Potansiyeli olan ilgili sanayi ve teknoloji kuruluşlarının fuara katılması için il müdürlüğünden destek talep edildi. Kurum ve kuruluşlarla görüşme süreçlerinin devam edeceği, yapılacak yeni görüşmeler sonrasında ayrıca güncel bilgilendirmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu. 

Haber / Erdal AYDIN  

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *