[ad_1]

 

Harmanlı Köyü’nde düzenlenen toplantıda, Vali Yunus Sezer’in 8 Eylül’de Uzunköprü’de yaptığı toplantıda ele alınan konular ile ilgili başlatılan ve tamamlanan çalışmalar değerlendirildi. 

Edirne’de hiçbir köyde içme suyu probleminin kalmayacağını belirten Vali Sezer, “Sizlerden gelen taleplerin tamamını değerlendireceğiz. Ancak kaynaklarımızı uygun şekilde kullanarak kesinlikle israfa kaçmayalım. Gerçekten ihtiyaçsa yapalım. 

Yoksa harcadığımız maliyet sebebiyle başka bir köyümüzün ihtiyacını karşılayamama durumumuz olabilir, ona göre neye ihtiyacımız varsa ona yönelelim” şeklinde konuştu.

DEVLET HASTANESİNDE İNCELEME YAPTI 

 

Vali Sezer, toplantının ardından yapımı devam eden Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Uzunköprü Harmanlı-Süleymaniye Köyleri arasındaki isale hattının yenilenmesi işinin tamamlandığı bilgisini veren yetkililer, “Uzunköprü Balabankoru Köyü imamevi çatısına bakım ve onarım yapılması işi tamamlandı. 

Uzunköprü Kadıköy Köprü Tamiratı İşi tamamlandı. Uzunköprü Aslıhan- Kırcasalih arası 2 kilometrelik yol yapım işi tamamlandı. Uzunköprü Çöpköy – Babaeski 5 kilometre stabilize bağlantı yolu yapım işi tamamlandı. Uzunköprü Turnacı Köyü Gölet Onarımı ve Vana Değişimi İşi tamamlandı. 

Uzunköprü Çöpköy Mahallesi Hayvan İçme Suyu Göleti tahliye edilmesi ve vana değişimi işi tamamlandı. Harmanlı Köyü Gölet Onarım İşi tamamlandı. Harmanlı Köyü kanalizasyon şebekesi onarımı işi tamamlandı. 

K. Danışment Köyü’nün içme suyu sorunu, 2023 Yılı Köydes Programı kapsamında Bıldır Köyü’nden 2.300 metre isale hattı döşenerek çözüldü. Uzunköprü ilçemiz köylerine dağıtılmak üzere 150 adet çöp konteyneri köylerimize ihtiyaçları oranında teslim edildi” dedi. 

OSB KURULUM ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI 

 

Vali Sezer, daha sonra Uzunköprü’ye OSB kurulumu ile ilgili Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya başkanlık etti. Toplantıda, Uzunköprü OSB’nin kurulumu ile ilgili sürecin tüm paydaşların mutabık kaldığı şekilde hızla tamamlaması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. 

Toplantıya Vali Yunus Sezer’in yanı sıra Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Akalın, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.

“GELİR GETİRECEK PROJELERE YOĞUNLAŞMAK İSTİYORUZ” 

 

Vali Yunus Sezer, Meriç’i de ziyaret etti. Meriç ilçesine bağlı Kavaklı Köyü’nde muhtarlar ile bir araya gelen Vali Sezer, talep ve sıkıntıları dinledi. Toplantıda Vali Yunus Sezer’in 19 Eylül’de Meriç’te yaptığı toplantıda ele alınan konular ile ilgili başlatılan ve tamamlanan çalışmalar değerlendirildi. 

İlk toplantıdan bu yana 50’ye yakın talebin gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilemeyen taleplerin ise bir plan dahilinde gündeme alındığını ve takip edildiğini ifade eden Vali Sezer, “Temel ihtiyaçlarımızı eksikliklerimizi giderdikten sonra her köyümüzle ilgili köyün özelliği ile ilgili gelir getirebilecek projeler üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz” dedi. 

Valimiz Yunus Sezer, toplantının ardından Subaşı ve Küplü Belde Belediye Başkanlarını ziyaret ederek, belde ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI 

 

Vali Sezer’e ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, “Meriç toplantı salonunun ve su deposunun bakım onarımları tamamlandı. 40 adet çöp konteyneri köylerimize teslim edildi. Alibey Köyü Köy Konağı’nın bakım onarımının yapılması işi tamamlandı. 

Kadıdondurma Köyü Köy içinde bulunan mahalleye elektrik direği ve aydınlatma yapılması işi tamamlandı. Karahamza Köyü köy Konağı’nın bakım ve onarımı tamamlandı. Karahamza Köyü HİS Göletinin bakım ve onarım yapılması işi tamamlandı. Karayusuflu Köyü mezarlık çevre düzenlemesi işi tamamlandı. 

Kavaklı Köyü köy dışında bulunan çevre yolunun genişletilip asfalt yapılması işi tamamlandı. Nasuhbey Köyü HİS Göletinin temizliğinin yapılması işi tamamlandı. Nasuhbey Köyü kanalizasyon hatları üzerine rögar yapılması işi tamamlandı. Serem Köyü mevcut muhtarlık binasının bakım onarımı yapılması işi tamamlandı” dedi. 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *