[ad_1]

Edirne İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’na katılan AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, Meclis Üyelerine müdürlüğün çalışmaları hakkında sunum yaptı. 

“EDİRNE’DE YAKLAŞIK 6 BİN GÖNÜLLÜMÜZ VAR”

Altındal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arama kurtarma ve afet eğitimi almış insan kaynağının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydederek, “Depremler sonrası AFAD gönüllüsü sayısı artı. Edirne’de yaklaşık 6 bin gönüllümüz var. Bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz. 

Trakya Üniversitemizde arama kurtarma eğitim alanı oluşturarak Edirne’yi arama kurtarma eğitimi anlamında Balkanlar’ın merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

“BALKANLARDAN GELEN ÖĞRENCİLERE DE HİZMET VERECEK” 

 

Altındal, eğitim alanı kurulması anlamında AFAD ve Trakya Üniversitesi iş birliğinde çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekleyerek, “Her yıl on binlerce kişiye eğitim vereceğiz. Trakya Üniversitemizdeki 45 bin öğrenci, kamu personelimiz, gönüllülere ve vatandaşlarımıza eğitim vereceğiz. 

Arama kurtarma eğitim alanı Balkanlar’dan eğitim için Edirne’ye gelen öğrencilere de hizmet verecek” diye konuştu. Altındal, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan İl Genel Meclisi’nin AFAD gönüllüsü üyeleri Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün’e de teşekkür etti. 

Meclis üyelerinin depremsellik üzerine sordukları sorularını cevaplayan Altındal, “Edirne’nin güneyine yakın geçen fay hattında ‘Şu gün deprem olur’ diyemeyiz. Yaklaşık 30 yıl içerisinde 6 büyüklüğünde bir deprem oluşmasını bekliyoruz” dedi. 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *