[ad_1]

 

Öğrenciler, Ankara’da Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. 

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri Ankara gezisi kapsamında tarihi Ankara Kalesi’ni, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etti. 

ÇOĞU ÖĞRENCİ İLK KEZ GİTTİ 

Çerkezköy Belediyesi, Halk Akademisi bünyesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler için Ankara gezisi düzenledi. Günü birlik düzenlenen Ankara gezisine katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu, ilk kez Anıtkabir’i ziyaret etti.

ANKARA’YI KUŞ BAKIŞI SEYRETTİLER

Ankara’ya 17 Kasım Cuma sabahı saat 07.30’de ulaşan Çerkezköy Halk Akademisi kafilesi, ilk olarak tarihi Ankara Kalesi’ni gezerek, Ankara’yı kuş bakışı seyrettiler.

ATA’MIZIN HUZURUNA ÇIKTILAR

 

Daha sonra Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret ederek Ankara gezisini tamamlayan öğrenciler, Cuma gecesi geç saatlerde Çerkezköy’e döndü.

“BU GÜZEL VATANA VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri, “Anıtkabir’de Atamızın huzuruna çıkmış olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Atamıza, çok çalışıp başarılı olacağımıza dair söz verdik. Onun ilkeleri ışığında yürüyerek, bizlere emanet ettiği bu güzel vatana ve Cumhuriyete sahip çıkacağız” ifadelerini kullandılar. 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *