[ad_1]

Siirt Pervari’de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için şehadetinin 11. yıl dönümünde dün Çerkezköy Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Programa; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, askeri erkan, Şehit Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un annesi Nilüfer Hatun Ersoy, babası Mustafa Ersoy, kardeşleri, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“TÜRK MİLLETİ GAZİ BİR MİLLETTİR”

 

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar, “Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır ve bu değerler, o milletin harcı, olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Türk milleti, Sultan Alparslan’ın ‘Anadolu’ya geldik’, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Anadolu’dan gitmiyoruz’ dediği vatanın milletidir. 

İşte bu milletin temel değerleri vardır. Bu değerlerden bir tanesi de şehitliktir. Türk milleti gazi bir millettir. Türk milleti; vatanı, bayrağı söz konusu olduğu zaman dün olduğu gibi bugün de ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek yaşayan bir millettir. 

Bu millet şehitlik mertebesinin en yüce mertebe olduğunu bilen bir millettir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ‘Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Fakat sizler bilmezsiniz’ buyruğunun idrakini bilen bir millettir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim” ifadelerini kullandı. 

KARANFİL BIRAKILDI 

 

Daha sonra Şehit Onbaşı Dinçer Ersoy’un özgeçmişi ve şiir okundu. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam ederken, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından dua okundu. Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel ve katılımcılar, şehitlerimizin kabirlerine çiçekler bırakarak dualar etti. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *