[ad_1]

 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken, trafikte seyir halinde olan sürücüler de araçlarını durdurup saygı duruşuna geçti. Saat 10.00’da da Kapaklı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğretmenleri tarafından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Saat 08.45’te Kapaklı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tankçı Kurmay Binbaşı Ramazan Kayalı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gaziler, siyasi parti ilçe başkanları, kamu  kurumlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

09.05’TE HAYAT DURDU

 

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tankçı Kurmay Binbaşı Ramazan Kayalı tarafından çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saatler 9.05’i gösterdiğinde Kapaklılılar sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçti. 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılında saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da hayat durdu. Trafikte seyir halinde olan sürücüler de saat 09.05’te araçlarını durdurup saygı duruşuna geçti.

ANMA PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

 

2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nun okunmasıyla çelenk sunma programı sona ererken, saat 10.00’da da Kapaklı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğretmenleri tarafından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı Kapaklı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Zekiye Koru’nun günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam etti. 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Koru’nun konuşmasının ardından ilçe genelinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci olan İbni Sina İlkokulu öğrencisi Havin Hira Budak, şiir dalında birinci olan Kapaklı Gazi Ortaokulu öğrencisi Yaren Funda Aksakallı, kompozisyon dalında birinci olan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Su  Öngüç’e ödülleri Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal  tarafından verilirken; resim dalında ikinci olan Karaağaç İlkokulu öğrencisi Aysemin Dönay Demir, şiir dalında ikinci olan Kapaklı Ortaokulu öğrencisi İlayda Demir ve kompozisyon dalında ikinci olan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Talha Onayda ödülünü Tankçı Kurmay Binbaşı Ramazan Kayalı’nın elinden aldı. 

 

Resim dalında üçüncü olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Derin Durak, şiir dalında üçüncü olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Senanur Özmen ve kompozisyon dalında üçüncü olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Kayalar’a da ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin verdi.  

ORATORYO SAHNELENDİ

 

‘Sizin İçin Atatürk Kimdir’ adlı video gösteriminin ardından program Kapaklı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Ölümsüz İnsan” adlı oratoryo gösterisiyle devam etti. 

 

Oratoryo gösterisi ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan ve gösterinin sonunda ellerindeki ‘Ayrılmayız İzinden’ yazısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi, saygı ve minnetlerini gösteren öğrenciler, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *