[ad_1]

Vali Soytürk’ü ziyaret eden Başkonsolos Pinter, Soytürk ile bir süre sohbet etti. Vali Soytürk’ün Tekirdağ hakkında bilgiler vermesinin ardından iki ülke arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler görüşüldü.

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkonsolos Pinter’i Tekirdağ’da ve Valilikte ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Soytürk, ziyaretleri için Pinter’e teşekkür etti. Ziyarette Macar Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos, Kültür Ateşesi Gergo Mate Kovacs, Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve Türk Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç da yer aldı. 

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Atilla Pinter, beraberindeki Macar Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos, Kültür Ataşesi Gergö Mate Kovacs, Özel Kalem Müdürü Helga Karakaya Walla ve Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da ziyaret etti. 

Başkan Albayrak, “Bölgesel anlamda, Türkiye ve Macaristan arasında oluşturulabilecek yerel yönetimler iş birliği çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ziyaretleri ve ilgileri için teşekkür ederim” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *