[ad_1]

 

Tekirdağ’da etkinlikler, 28 Ekim’de çelenk sunma töreni ile başladı. Törenin ardından şeref defterini imzalayan Vali Soytürk, “büyük bir emek ve fedakarlıkla kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Tekirdağ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Cumartesi günü Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene; Vali Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Nurten Yontar, Cem Avşar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“ANADOLU’NUN TÜRK VATANI OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLDİ”

 

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

Ardından törende Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Recep Soytürk, şu ifadeleri kullandı: “İstiklal ve istikbalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk; Önderliğiniz ve Komutanlığınızla verilen Millî Mücadele’nin ardından büyük bir emek ve fedakarlıkla kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

 

Zamanın sömürgeci güçlerine karşı sizlerin önderliğinde kadını erkeği, genci yaşlısı, köylüsü, şehirlisi ile topyekûn mücadele ederek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, istiklal ve istikbaline pranga vurulamayacağını ve Anadolu’nun Türk vatanı olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 

Kazanılan zaferlerin ardından ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız Milletindir’ ilkesi ile ilan edilen cumhuriyetimizin Türk Milleti ve Devleti’ne büyük kazanımları olmuştur” ifadelerini kullandı. 

“YILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ” 

 

Vali Soytürk, “29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 100 yıl içerisinde ekonomisi, sanayisi, sağlık sistemi, tarımı ve askeri gücüyle çağdaş bir ülke haline gelen Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini almıştır. 

Emanetinize ve fikirlerinize kararlılıkla sahip çıkıyor, Türkiye Yüzyılında ülkemizin daha güçlü, daha müreffeh, daha çağdaş ve dünyada daha fazla söz sahibi olan bir ülke haline gelmesi için yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde hatıranızı yâd ederken, tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” Vali Soytürk’ün Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Cumhuriyetin ilan edildiğini duyuran 29 Ekim 1923 tarihli gazetenin temsili dağıtımı yapıldı.

“CUMHURİYET’E BORÇLUYUZ” 

Program sonunda açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Ata’mızın en büyük eseri ve mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Özgür, bağımsız ve demokratik cumhuriyetimiz, ulusal egemenliğimizin temelidir. 

Cumhuriyet ulusumuza eşitliği, adaleti, çağdaşlaşmayı, barışı, aydınlanmayı, hukuk güvencesini, eğitim hakkını, zenginlik ve refahı getirmiştir. Bizler özgür, mutlu, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak; bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Ata’mızın büyük emanetini gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek tarihi görev ve sorumluluğumuzdur. 

Bu bilinçle Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. yılını gurur içerisinde kutluyoruz. Atatürk, Türkiye’nin kalbidir ve o kalp ebediyen atmaya devam edecektir. 

Türkiye Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse AKIN

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *