[ad_1]

 

Programda konuşan Başkan Albayrak, “Özgür, bağımsız ve demokratik cumhuriyetimiz, ulusal egemenliğimizin temelidir” dedi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlenen sergi ve konser programına; Vali Recep Soytürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, daire başkanları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİLER 

 

Programda, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet temalı fotoğraflar sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından verilen Kahramanlık Türküleri Konserinde vatandaşlar, ellerindeki bayrakları sallayarak türkülere eşlik etti. Konser sonunda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları ayakta alkışlandı.

“CUMHURİYETİMİZ, ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN TEMELİ” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ata’mızın en büyük eseri ve mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Özgür, bağımsız ve demokratik Cumhuriyetimiz, ulusal egemenliğimizin temelidir. Cumhuriyet, ulusumuza eşitliği, adaleti, çağdaşlaşmayı, barışı, aydınlanmayı, hukuk güvencesini, eğitim hakkını, zenginlik ve refahı getirmiştir. Bizler özgür, mutlu, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak; bunu Cumhuriyet’e borçluyuz” dedi. 

“CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞAMAYA BAŞLADIK”

 

“Ata’mızın büyük emanetini gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek tarihi görev ve sorumluluğumuzdur” diyen Başkan Albayrak, “Bu bilinç içerisinde Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. yılını gurur içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyet ve Atatürk Fotoğraf Sergisi ve Kahramanlık Türküleri Konseri ile cumhuriyet coşkusunu yaşamaya başladık. 

Tüm Tekirdağ halkını 29 Ekim 2023 Pazar günü Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olmak üzere tören, etkinlik ve konserimize davet ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın 29 Ekim, yaşasın Cumhuriyetimiz, yaşasın büyük Atatürk. Daha nice 100 yıllara” diyerek sözlerini noktaladı. 

Başkan Albayrak’ın ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *