[ad_1]

 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Kofçaz’da 18 Ekim’de yapılan yol kontrollerinde durumundan şüphelenerek durdurulan PTT Kargo şirketine ait aracın içerisinde 58 kaçak göçmen yakalandığını kaydederek, “Son 10 yılda göçmen kaçakçılığı yapanlar tarafından yasa dışı kullanılmış veya kullanılmaya teşebbüs edilmiş kamu aracı var mıdır, var ise kaç araçtır, bunlarla ilgili neler yapılmıştır?” diye sordu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. 

“İÇ BARIŞI TEHDİT EDİYOR” 

 

Milletvekili Gündoğdu, “Yıllardır sınırlarımızdaki kontrollerin yetersizliği, ihmal ve yanlış politikalar nedeniyle ülkemiz, milyonlarca yabancı uyruklu kontrolsüz göçmenlerin yerleşim ve barınma merkezi haline gelmiştir. Milyonlarca geçici sığınmacı toplumsal huzurumuzu ve ekonomik yapımızı olumsuz etkilemekte, iç barışı tehdit etmektedir” dedi. 

BAKAN URALOĞLU’NA SORULAR YÖNELTTİ 

Son olarak Kırklareli Kofçaz’a bağlı Yeni Mahalle Kırklareli Caddesi üzerinde 18 Ekim’de yapılan yol kontrollerinde durumundan şüphelenerek durdurulan, PTT Kargo şirketine ait aracın içerisinde 58 kaçak göçmen yakalandığını kaydeden Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

“Bakanlığınıza bağlı kuruluşu olarak hizmet veren PTT Kargo Şirketine ait araç içerisinde insan kaçakçılığı yapıldığı Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilmesi sonrası sorumlu ve sorumlular hakkında neler yapılmıştır? 

Bakanlık olarak kamu araçlarının yasa dışı iş, işlemlerde kullanılmasını önlemek için hangi tedbirleri alacaksınız? Son 10 yılda göçmen kaçakçılığı yapanlar tarafından yasa dışı kullanılmış veya kullanılmaya teşebbüs edilmiş kamu aracı var mıdır, var ise kaç araçtır, bunlarla ilgili neler yapılmıştır?” 

Haber / Şaban KARDEŞ  

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *