[ad_1]

 

Kapaklı’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, “Vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi görüyoruz” dedi. 

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı’da da 19 Ekim Muhtarlar günü törenle kutlandı. Belediye Meydanı’nda saat 10.30’da düzenlenen törene; Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kazımkarabekir Mahalledi Muhtarı Çetin Özhan, İnönü Mahallesi Muhtarı Selçuk Mandalı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. 

“MERKEZİ VE YEREL YÖNETİMLERE YARDIMCI OLUYORUZ” 

 

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı Arşivi’nde 2. Mahmud döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim Günü’nün muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 

Muhtarlar mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören, halk nezdinde devleti, devlet nezdinde halkı temsil eden kişilerdir. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtardır” dedi.

“BİZLERE BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLÜYOR” 

 

Muhtarların seçilme yönteminin en demokratik yöntem olduğunu kaydeden Dilsiz, “Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız. 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Demokrasinin temel taşı muhtarlardır’ Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onların huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi demokrasinin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyede taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. 

Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarımız Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize, güzel ülkemizin 4 bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“BÜYÜK BİR GAYRET VE ÇABA SARF EDİYORUZ” 

 

Kapaklı’nın nüfusunun 140 bine dayandığını, ilçede 14 muhtarlık bulunduğunu kaydeden Dilsiz, “Yoğun göç alan ilçemizin nüfusu hızla artıyor. Tüm muhtarlarımız vatandaşlarımızın işlerini hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret ve çaba sarf ediyor. Tüm muhtar arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 

Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Kaymamamız Mustafa Gürdal’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyor, başta siz Kapaklı mahalle muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. 

Kutsal oylarıyla bizleri muhtarlık makamına layık görüp teveccüh gösteren, bu onurlu ve gururlu görevi yerine getirmemize vesile olan mahalle sakinlerimize ve sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse AKIN  
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *