[ad_1]

 

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Filistin ve İsrail’de yaşanan çatışmaların tırmandırılması ve sivillerin hedef alınması çözümsüzlüğü daha da derinleştireceği gibi acı ve gözyaşını da büyütecektir. Bu nedenle, hedefi siviller ve sivil yerleşim yerleri olan tüm saldırıları şiddetle kınıyor, acil barış çağrımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Bir hafta önce başlayan ve hala devam eden Filistin ve İsrail’de yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivil can kayıplarının yaşanmasının, sivil altyapının hedef alınması ve sivillerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda bırakılmasının asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Hiçbir haklı dava sivillerin öldürülmesine haklılık kazandırmaz. 

Masum sivillerin, kadınların, çocukların öldürülmesi davanız ne kadar haklı olursa olsun haklı davanızın üzerine gölge düşürür. Çatışmaların başka bölgelere de sirayet potansiyeli, bölgesel güvenlik ve istikrarı ciddi biçimde tehdit etmektedir” dedi. 

“SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇABA HARCAMASI GEREKİYOR”

Bu nedenle; özellikle uluslararası kuruluşların, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere hiç vakit kaybetmeden sorunun çözülmesi için çaba harcaması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Son yaşananlar, uzun süredir tarifsiz sıkıntı, umutsuzluk ve acılara yol açan Filistin-İsrail meselesinin artık 2 devletli çözüme yönelik yerleşik Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde ve müzakereler yoluyla adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması zaruretini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu nedenle, Filistin topraklarında devam eden işgal uygulamalarının bir an önce sona ermesi ve adil bir barışa ulaşılması zorunluluktur” diye konuştu. 

“ACI VE GÖZYAŞINI DA BÜYÜTECEKTİR”

Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, tüm uluslararası toplumun artık daha fazla gecikmeksizin iki devletli çözüm temelinde tarafları adil bir çözüme yönlendirmek için sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Filistin ve İsrail’de yaşanan çatışmaların tırmandırılması ve sivillerin hedef alınması çözümsüzlüğü daha da derinleştireceği gibi acı ve gözyaşını da büyütecektir. Bu nedenle, hedefi siviller ve sivil yerleşim yerleri olan tüm saldırıları şiddetle kınıyor, acil barış çağrımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi. 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *