[ad_1]

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlar yapmak üzere Cuma günü Tekirdağ’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hayırsever tarafından Çorlu’da yaptırılan 24 derslikli Necati-Perihan Kervancı Ortaokulu’nun açılış törenine de katıldı. 

Açılışa Bakan Yusuf Tekin’in yanı sıra Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, hayırsever Kervancı ailesi ve vatandaşlar katıldı.  

“YARIM KALAN İŞLERİN TAMAMINI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ” 

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Tekirdağ’da eğitimin kalitesini ve alt yapısını güçlendirmek için olanca gücümüz ile çalışıyoruz. Bugün Sayın Bakanımız ilimize teşrif etti. Çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle deprem yönetmeliğine uygun olmayan ve yıkılmış binaların yeniden yapılması ile ilgili çok güzel istişarelerimiz oldu, Allah razı olsun bize çok önemli açılımlarda bulundu, önümüzü açtı ve biz il olarak Valilik, Kaymakamlıklarımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz olarak çok hızlı bir çalışma ile yarım kalan işlerimizin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. 

Bunları yaparken çok değerli kıymetli hayırseverlerimizin de katkı sağlamasını hem görüyoruz hem bundan sonrasını bekliyoruz. Bu bağlamda Kervancı ailesine özellikle Perihan Teyzemize teşekkür ediyor, ellerinden öpüyoruz. Böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için. 

Dünkü sohbetimizde de söyledim öncelikle Allah para kazanmayı onlara nasip etmiş ama başka bir nasip daha var, o kazandığı paradan milletin istifadesine sunulmak üzere tasadduk etme, verme, okul yapma gibi bir hasletle vermiş. Ben o anlamda hem Perihan Teyzemizi hem de onun değerli evlatlarını tekrar tebrik ediyorum” dedi.

“EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

“Okullar yapılınca bütün iş bitmiyor bence” diyen Vali Soytürk, “Bence asıl iş ondan sonra başlıyor. Eğitimin kalitesini arttırmamız gerekiyor, burada da en önemli görev saygıdeğer öğretmenlerimize düşüyor. Eğer onlar bir ucundan tutarsa eğitimde çok daha iyi yerlere geliriz. Bunu 31 yıllık meslek hayatımda çok gördüm. 

Bir öğretmenin neleri değiştirebileceğini çok gördüm. Bunun yanında velilere de çok iş düşüyor. Onlar da çocukları ile birebir ilgilenmeli ve en önemlisi sevgili öğrenciler, iş size düşüyor. Atatürk’ün de söylediği gibi; “En önemli ihtiyacımız çok çalışmaktır” Herkes kadar olacaksak herkes kadar çalışacağız ama biz herkesten farklı olmak istiyorsak herkesten daha çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni açılan okulumuzun Çorlu’ya, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

“HEP BERABER ÜLKEMİZE KATKI VERELİM”

 

Daha sonra konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Beni mutlu eden şey: hayırseverler Bakanlık olarak eğitim yükünü taşımamıza yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yükü Bakanlığımızın tek başına taşıması mümkün değil. Hayırseverlerimizin mutlaka desteğine ihtiyacımız var. 

Gelin eğitim öğretimle ilgili süreçte hep beraber ülkemize katkı verelim. Hayırseverler bu şekilde bizim eğitim yükümüzü alıyorlar. Eğer almazlar ise bizim her yıl ihtiyaç duyduğumuz derslik sayısını alt alta yazdığımızda ülkenin bütçesinin tamamını ayırsak neredeyse yetmiyor” ifadelerini kullandı.

“NORMAL BİR İNSANIN KALDIRABİLECEĞİ YÜK DEĞİL”

Bakan Tekin, hayırsever Kervancı ailesine teşekkür ederek, okula adı verilen Necati Kervancı’ya Allah’tan rahmet, anne Perihan Kervancı’ya ise uzun ömürler diledi. Eğitime yapılan yatırımların en önemli yatırımlardan olduğunun altını çizen Bakan Tekin, konuşmasında velilere de seslendi. 

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen ile 20 milyona yakın öğrenci olduğunu belirten Bakan Tekin, “Öğretmenlerden çocuklarımıza annelik, babalık ağabeylik ve kardeşi yoksa kardeşlik yapmasını bekliyoruz. Yani bizim yapamadığımız bütün toplumsal rolleri öğretmenlere yüklüyoruz. Üstüne bir de öğretmenlik yap diyoruz. 

Bu normal bir insanın kaldırabileceği yük değil. Lütfen hepimiz kendi çocuklarımıza eğitimin bizim kültürümüzde, geleneğimizde çocuğun doğduğu andan itibaren ailede başladığını çocuklarımıza hissettirelim” ifadelerini kullandı. 

“KENDİ ÇOCUĞUMUZA ÖĞRETMEN OLALIM”

 

Velilerin çocuklarına iyi örnek olmak zorunda olduklarını da kaydeden Bakan Yusuf Tekin, “Çocuklarımızı iyi yetiştirmek istiyorsak öğretmenlerimizden önce anne ve baba olarak üzerimize düşeni yapalım. Çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak evde biz kitap okuyalım. 

Çocuk eve gittiğinde anne veya babasını televizyon karşısında, internette görünce o çocuğun kitap okumasını bekleyemezsiniz. Gelin, hep beraber kendi çocuğumuza öğretmen olalım, öğretmenlerimizin yükünü biraz olsun alalım” şeklinde konuştu. Bakan Tekin ve beraberindekiler, açılışın ardından derslikleri gezdi ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *