[ad_1]

 

Tekirdağ’da eğitimcilerle bir araya gelen Bakan Tekin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. Türkiye’de bin 583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda. Tekirdağ’da ise 118 okulumuzda güçlendirme işlemi yapılmış, 64 okulumuzun 48’i de yıkılıp yeniden yapılmış” dedi.

Tekirdağ’da il olarak Valiliği ziyaret ederek Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen il eğitim değerlendirme toplantısında Tekirdağ’daki eğitimcilerle bir araya geldi. Toplantıya, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

“MİLLİ EĞİTİM CAMİASI BÜYÜK BİR TEŞKİLAT”

 

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Tekin, göreve geldiği 4 aydan bu yana Türkiye’deki illerin yarısından fazlasını ziyaret ettiğini ifade ederek, her gittikleri ilde değerlendirme toplantısı düzenlediklerini, buradan çıkan sonuçlara göre aldıkları kararlar doğrultusunda da eğitim yatırımlarını sürdürdüklerini dile getirdi.  

Bakan Tekin, milli eğitim camiasının büyük bir teşkilat olduğunu ifade ederek “Türkiye’de şu anda 20 milyona yakın öğrenci, 1 milyona yakın öğretmenimiz, 76 binin üzerinde de kurumumuz var. Böyle baktığımızda koskoca bir teşkilat… Bu teşkilatın da kendi içinde yönetilmesiyle ilgili hızlı karar alınması gereken ve sık sık kararların revize edilmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci doğru yönetmek adına taşra teşkilatlarımızla sürekli irtibat halindeyiz” dedi. 

“TÜRKİYE GENELİNDE 742 BİN 323 DERSLİĞİMİZ VAR”

Türkiye’de 2002 yılında 367 bin 145 derslik olduğunu dile getiren Tekin, “Bunlardan bir kısmının daha sonrası süreçte yıkılıp yeniden yapıldığını da varsayarsak reel olarak 300 binin altında bir derslikle karşı karşıyayız ama şu an bizim Türkiye genelinde 742 bin 323 dersliğimiz var. Yani son yirmi yılda derslik stokumuz 2,5 kat artmış durumda. 

Aynı göstergeler öğretmen açısından da geçerli. Dolayısıyla son yirmi yılda eğitime yapılan yatırımlar ciddi şekilde dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda” diye konuştu. 

“HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINILMIYOR” 

 

Eğitimin dinamik bir süreç olduğunu, talep ve beklentilerin sürekli yenilendiğini dile getiren Tekin, değişen koşullara göre sürekli kendilerini revize etiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eğitime çok önem verdiğini dile getiren Tekin, eğitim konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınılmadığını kaydetti. 

“BİN 583 OKUL DEPREM SEBEBİYLE YIKILIP YENİDEN YAPILDI”

Türkiye’de özellikle 2000 yılından önce inşa edilen binaların, deprem mevzuatına göre yapılmaması nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Tekin, “Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. 

Türkiye’de bin 583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda. Tekirdağ’da ise 118 okulumuzda güçlendirme işlemi yapılmış, 64 okulumuzun 48’i de yıkılıp yeniden yapılmış” dedi. 

“13 BİN 391 ÖĞRETMENİMİZ, 213 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR”

 

Bakan Tekin, Tekirdağ’ın eğitim açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Özelde Tekirdağ’a geldiğimizde, şöyle rakamları paylaşmak istiyorum. Neden bahsettiğimizi bilmek açısından. Toplam Tekirdağ genelinde 13 bin 391 öğretmenimiz var. 213 bin öğrencimiz var. 

Tekirdağ’daki eğitim ile ilgili sadece öğrenci ve öğretmen profili üzerinden baktığımızda, ortalama bir Anadolu ili büyüklüğünde bir kitleden bahsediyoruz. Devasa bir büyüklük. Derslik sayımız itibarıyla baktığımızda 7 bin 982 derslik. Bitecekler ile 2023 yılı sonu itibarıyla, buradaki derslik rakamı 9 bin 991. 2002 rakamı üzerinden baktığımızda da Tekirdağ’da 3 bin 238 derslik var. Şu an itibarıyla 10 bine yakın dersliğimiz var. Bu da bizim açımızdan önemli bir gösterge” diye konuştu. 

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Tekirdağ programı kapsamında AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Yusuf Tekin, saat 14.00’te hayırsever Kaan Çelik’in kız kardeşi ve annesinin adını yaşatmak için yaptırdığı 8 derslikli Belkıs-Emine Çelik İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta konuşan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bünyesinde 1 milyon 100 bin civarında çalışan, 20 milyona yakın öğrenci ile 76 bin kurum bulunan çok büyük bir camia olduğunu belirterek, “Bu kadar büyük bir eğitim camiasına destek olan, Bakanlığın üzerindeki yükün bir kısmını almak için gayret gösteren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. 

Arkanızdan hayır duası edilecek bir eser bırakıyorsunuz. Hem de Türkiye’nin, milletin, toplumunun eğitim ihtiyacına katkıda bulunuyorsunuz. Allah sizlerden iki kere razı olsun. Ben bütün işlerimizin içerisinde sadece ve sadece hayırseverlerin yaptıkları okulun açılışlarına katılıyorum. Bazen eleştiriyorlar ‘Hayırseverlerin yaptığı küçük okullara gidiyor.’ diye. Hayır, ben öyle yapıyorum. Benim yetiştiğim coğrafyada, benim yetiştiğim toplumun gelenek ve göreneklerinde, ahde vefa, yapılanlara saygı göstermek ve teşekkür etmek var. O yüzden sadece hayırseverlerin yaptığı okulların açılışına gidiyorum. Bundan da hiç gocunmuyorum. Allah sizlerden razı olsun, sayılarınızı artırsın” dedi. 

“EĞİTİM KENTİ DE YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de “Tarım, sanayi ve turizm şehri olan Tekirdağ’ı daha ileriye taşıyarak, eğitim kenti de yapmak istiyoruz. Tekirdağ’ın çok fazla göç alması nedeniyle derslik ihtiyacı ortaya çıkıyor. Sorunların çözümü noktasında bize destek olan bakanımız sayın Yusuf Tekin’e teşekkür ediyoruz” dedi. 

DERSLİKLERİ GEZEREK ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mestan Özcan ile hayırsever Kaan Çelik’in de konuşma yaptığı programda, konuşmaların ardından Konuşmaların ardından 8 derslikli Belkıs-Emine Çelik İlkokulunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından derslikleri gezen Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *