[ad_1]

 

Doğal gaz çalışma sistemli sıcak asfalt plent tesisi saatte 160 ton asfalt üretecek. Tesiste üretilen asfaltın 253 köyde, 1874 kilometre yolda kullanılması planlanıyor.
Kent için önemli bir ihtiyacın plent tesisi ile tamamlandığını ifade eden Vali Yunus Sezer, İl Özel İdaresinin köylerde geniş bir alanda hizmet verdiğini anımsatarak “Daha önce statik kaplama yapıyorduk ve bir, iki yıl içerisinde bunlar bozuluyordu tekrar ikinci kat ve yamalarla maliyetli şekilde karşımıza çıkıyordu. 

Bunun önüne geçmek için önümüzdeki yıl grup yollarından başlamak üzere 100 kilometrelik bir hedef koyduk ve inşallah önümüzdeki yıl en kalabalık ve en işlek köy yollarından ve grup yollarından başlamak üzere 100 kilometre sıcak asfaltı tamamlamış olacağız” dedi. 

ENERJİ GİDERLERİ MİNİMUMA DÜŞÜRÜLECEK

Sezer, içme suyu yetersiz olan hiçbir köyün kalmayacağını ve köylere güneş enerji sistemi kurularak enerji giderlerinin minimuma düşürüleceğini kaydetti. Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verirken, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ise kentin kalkınması için Edirne Valiliği ve İl Özel İdaresinin önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı.

AA
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *