[ad_1]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm Tekirdağ’a selamlarımı gönderiyorum. Çerkezköy’e, Çorlu’ya, Ergene’ye, Hayrabolu’ya, Malkara’ya, Marmaraereğlisi’ne, Muratlı’ya, Saray’a, Süleymanpaşa’ya, Şarköy’e saygılarımı sevgilerim iletiyorum. Coşkunuz, heyecanınız, sevginiz için her birinize teşekkür ediyorum. Bugün Tekirdağ bir başka güzel. Murat Hüdavendigar’ın yadigarı olan Tekirdağ, bizim gözbebeğimiz. Biz Tekirdağ’a yürekten bağlıyız. 3 Kasım 2002’den beri Tekirdağ’ın tercihi ne olursa olsun şehrimizi hiçbir zaman ihmal etmedik, kaderine terk etmedik. Her fırsatta Tekirdağ’ın misafiri olduk. Ya partimizin kongreleri ya toplu açılış törenleri ya da seçim mitinglerimiz vesilesiyle şehrimize sık sık geldik. Sizlerle hasret giderdik” dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak bundan 8 ay önce Tekirdağlı kardeşlerimizle birlikteydik. 14-28 Mayıs seçimlerinde temennimiz Tekirdağ’ı Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaktı. Ancak bu arzumuzu maalesef gerçekleştiremedik. Hayırlısı olsun diyoruz. Demek ki kendimizi ve projelerimizi Tekirdağlı kardeşlerimize tam olarak anlatamadık” ifadelerini kullandı. 

 

“Demek ki Tekirdağ’ı ikna etmekte yetersiz kaldık” diyen Erdoğan, “İnşallah bu eksiğimizi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde telafi etmeye var mıyız? Bunun için önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz lazım. Hata varsa düzeltecek, sıkıntı varsa giderecek, şayet insanımıza ulaşma noktasına engeller varsa mutlaka aşacağız. Ağlamak yok. Çok daha fazla sayıda Tekirdağlı hemşerimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Ama hiçbir şart altında, tercihinden dolayı milletimizi asla yargılamayacak, milletimize karşı asla hürmetsizlik etmeyeceğiz. Şunu bir kez daha samimiyetle ifade etmek isterim, biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz” dedi.

 

“Seçmen velinimetimizdir”

 

Erdoğan, “Biz muhalefet gibi hatayı, kusuru, yanlışı, oy tercihinden dolayı seçmende değil, kendimizde arıyoruz. Bize oy versin veya gitmesin, sandığa giden, özgür iradesini ortaya koyan, demokrasimizin gücüne güç katan her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen velinimetimizdir. Bizi, partimizi ve ittifakımızı rakiplerimizden ayıran temel vasfımız budur. Bizde CHP gibi vatandaşa ‘tıpış tıpış gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz’ diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri sebebiyle insanımızı makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam yaftası vurarak aşağılamak olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedelere hakaret etmek, mağdurları kapı dışarı atmak olmaz. Bizde ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” ifadelerini kullandı.

 

“CHP’nin idare ettiği illerimizde vatandaşlarımız bırakın vizyoner projelerle tanışmayı, klasik belediyecilik hizmetlerini bile almakta zorlanıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düşünebiliyor musunuz millet imkan vermiş, görev vermiş, yetki vermiş ama bunlar çıkıyor, temel atmamakla, asfalt dökmemekle, yol yapmamakla övünebiliyor.14 – 28 Mayıs seçim süreci ve sonrasında buna bir kez daha şahit olduk. Depremzedelerimize bugün bile hatırladıkça onlar adına hicap duyduğumuz hakaretleri savurmaktan çekinmediler ama bir kez olsun kendilerini hesaba çekmediler. Bir defa bile egolarını ayaklar altına alıp, vatandaşa öz eleştiri vermediler. Millete parmak sallamadan önce şöyle aynanın karşısına geçip ‘acaba biz nerede hata yapıyoruz’ sorusunu kendilerine sormadılar. Pişkince yollarına devam ettiler. Son seçim yenilgisinde de tüm faturayı, 13. Cumhurbaşkanımız diyerek yere göğe sığdıramadıkları Bay Kemal’e kestiler. Türkiye’yi yönetmeye namzet gördükleri zahtı, kendi partilerini yönetmeye yeterli görmediler. CHP başta olmak üzere muhalefetin mazisine baktığınızda bunun gibi sayısız skandallarla karşılaşırsınız” ifadelerini kullandı. 

 

 

Anadolu insanını hiçbir zaman hürmete ve hizmete layık bulmadıklarını ifade eden Erdoğan, “Biraz emek verip, çalışıp seçmenin kalbini ve zihnini kazanmak yerine her zaman kolaya kaçtılar. Kimi zaman vesayet odaklarından kimi zaman emperyalist güçlerden kimi zaman da son seçimlerde olduğu gibi terör baronlarından medet umdular. Kandil’deki terör elebaşı bunlar için açıkça oy istedi. Benim Tekirdaplı kardeşim, Kandil’den oy isteyenlerin uzantılarına oy verir mi? Şimdi 50 gün var. 50 gün sonra sandıklarda bunlara gereken cevapları vermeye hazır mıyız? Şimdi de DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Bunların millete ve milli iradeye saygıları yok. Bunlarda demokrasiye bağlılık yok, sokağa kulak vermek yok. Bunlarda Türkiye’yi büyütmek gibi bir dert yok. Bunun yerine tek parti dönemi faşizmine özlem var. Vatandaşa tepeden bakma hastalığı, terör örgütlerine şaşı bakma zihniyeti var. Vatandaşlarımızı korkutmak endişelerini istismar etmek var” dedi. 

 

 

Erodğan, “Millet nazarında tüm kredilerini tüketmişlerdir. CHP’nin istismar siyaseti inşallah 31 Mart’ta son bulacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz de bu süreci kolaylaştıracağız. Önümüzdeki 50 gün boyunca her zamankinden çok daha fazla çalışacağız. Başkalarının fitne girişimlerine karşı kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Gerilimi körükleyenlerden değil kardeşliği savunanlardan olacağız” dedi. 

 

 

 

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *