Özellikle yurt dışına gidenlerden sık sık duyarız Türkiye’nin bir cennet olduğunu. Gerçekten de Türkiye, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Toplam yedi bölgenin yer aldığı Türkiye’nin her bölgesi farklı bir atmosfer sunuyor. Aynı zamanda Türkiye’de her zevke ve bütçeye uygun bir destinasyon bulmak mümkün.

Peki, Türkiye’de gezilecek yerler neler? Türkiye’yi daha yakından tanımak için hangi yerlere gidilmeli? Bu yazımızda genel hatları ile bunlardan bahsedeceğiz. Tabii, tek yazıda bütün bir Türkiye’yi ele almak da böylesi güzel bir ülkeye haksızlık olur. Biz kısaca gezi rehberi hazırladık.

Türkiye’de Gezilebilecek Önemli Tarihi ve Kültürel Yerler:

  • İstanbul: Bilindiği gibi İstanbul, Türkiye’de en çok turist ağırlayan şehir. Hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için önemli bir yer olan Ayasofya, Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı ve Yerebatan Sarnıcı gibi pek çok medeniyetin ortak kültürü olan mekânlara ev sahipliği yapan İstanbul, yerli ve yabancı turistler için oldukça dikkat çekiyor.
  • Kapadokya: Gezilecek yerler dinilince akla gelen bir başka yer de Kapadokya olarak karşımıza çıkıyor. Peri bacaları ve kayalara oyulmuş evleri ile ünlü Kapadokya, balon turları ve yeraltı şehirleri ile unutulmaz bir deneyim sunar.
  • Efes Antik Kenti: Türkiye’de görenleri adeta büyüleyen yerlerden bir başkası da İzmir’de bulunan Efes Antik Kenti.  Efes, Celsus Kütüphanesi ve Artemis Tapınağı gibi önemli yapılara ev sahipliği yapmaktadır.
  • Pamukkale: Bembeyaz travertenleri ile eşsiz bir görünüme sahip olan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti ile de tarihi ve doğal güzelliği bir araya getirir.
  • Mardin: Tarihi Mardin evleri, Süryani ve Ermeni kiliseleri ve Ulu Camii ile Mezopotamya Ovası’na bakan Mardin, mistik bir atmosfere sahiptir.

Doğal Güzellikler:

  • Ölüdeniz: Muğla’da bulunan Ölüdeniz, turkuaz renkli denizi ile yine dikkat çeken yerlerden bir tanesi. Özellikle yaz turizmi için tercih edilen Ölüdeniz, Türkiye’de gezilecek yerler içerisinde önemli bir adres.
  • Kelebekler Vadisi: Muğla’da bulunan Kelebekler Vadisi, el değmemiş doğası ve şelaleleri ile doğaseverler için ideal bir yerdir.
  • Yedigöller Milli Parkı: Gezilecek yerlerden bir diğeri ise Bolu’da bulunan Yedigöller Milli Parkı. Adından da anlaşılacağı üzere yedi tane gölden oluşan bu tabiat harikası, gür ormanları ile doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için mükemmel bir yerdir.
  • Ayder Yaylası: Rize’de bulunan Ayder Yaylası, tertemiz havası, yemyeşil doğası ve kaplıcaları ile dinlenmek ve huzur bulmak için ideal bir yerdir.
  • Kazdağları: Kazdağları, oksijeni bol havası, şelaleleri ve ormanları ile doğa severler için bir cennet köşesidir.

Aktiviteler:

  • Türkiye’de deniz, kum ve güneş keyfi için Akdeniz ve Ege kıyılarında birçok imkân mevcuttur. Bu imkanları dilerseniz kendi başınıza dilerseniz de gezi turları aracılığı ile deneyimleyebilirsiniz.
  • Yamaç paraşütü, rafting, trekking, kayak ve snowboard gibi adrenalin dolu aktiviteler için birçok destinasyon bulunmaktadır.
  • Tarihi ve kültürel turlar, gastronomi turları ve doğa turları gibi farklı turlar ile Türkiye’yi keşfedebilirsiniz.

Ulaşım:

Türkiye’ye havayolu, karayolu ve denizyolu ile ulaşım mümkündür. Ülkenin birçok noktasına havayolu ile ulaşabilirsiniz. Karayolu ile komşu ülkelerden ve Türkiye’nin diğer şehirlerinden ulaşım mümkündür. Denizyolu ile de Yunanistan ve İtalya gibi ülkelere feribot seferleri mevcuttur.

Konaklama:

Türkiye’de her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcuttur. Lüks otellerden pansiyonlara, kamp alanlarına kadar birçok farklı konaklama seçeneği bulabilirsiniz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *