[ad_1]

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya, belediye meclis üyeleri ve partililer, ellerinde karanfiller ve 11 ilimizin yazılı olduğu dövizlerle önceki gün saat 20.30’da parti binası önünde bir araya geldi.

 

 

 

 

“ÖZLEMİMİZ DÜNDEN DAHA BÜYÜK”

 

Parti binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen partililer, burada depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Saygı Duruşunda bulundu. Ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Gün 6 Şubat. Aradan 1 yıl geçti. Acı hala taze, yaralar hala derin, özlemimiz ise dünden daha büyük. Merkezi Kahramanmaraş olarak açıklanan, 11 ilimizde fiziksel yıkıma sebep olan, Tüm Türkiye’yi yasa boğan büyük felaketi anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi. 

 

 

 

 

“CANLAR GİTTİ, AİLELER DAĞILDI, KALPLER KIRILDI” 

 

“Sevdiklerimizi kaybettik. Sevdiklerimiz, sevdiklerini kaybetti” diyen Dönmez, “Canlar gitti, aileler dağıldı, kalpler kırıldı. Hayatlar alt üst oldu. O kâbus dolu geceyi hatırlıyorum. Hepimiz biliriz. Gece çalıyorsa telefon, hayra çalmaz. Yataklarımızdan fırladık. O an hangimizin telefonu çaldıysa o gün kendi hayatını bir kenara koyup, Hatay için, Maraş için, Adana, Osmaniye için, hiç tanımadığımız Sıla bebek için, Mehmet amca için, Halime teyze için yaşamaya başladı. Bugün hala bir yanımız onlar için hayatta. Biz, bir olmanın gücüyle bencilliğimizi gömüp, onlar için de yaşamaya başladık” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“BİLDİĞİMİZİ ONLARA DA ÖĞRETECEĞİZ”

 

Çerkezköy’den depremin olduğu ilk gün TIR’ların yola çıktığını kaydeden Ayfer Dönmez, “İkinci gün depremzede misafirlerimiz için burada evleri hazırdık. Biz o gün ‘insan’ diyerek, enkazdan merhameti, vicdanı, insanı, insanlığı çıkarmaya çalışırken bugün birileri hala “AKP’li olmayana hizmet yok, bakın deprem bölgelerine” diyerek, insanlığı tekrar tekrar gömmeye çalışıyor. Biz bildiğimizi onlara da öğreteceğiz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir yardım eli bekleyen varsa orada olacağız. Ders aldık, ders alacağız. Aynı felaketler tekrarlanmasın diye var gücümüzle çalışacağız. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. Dönmez’in konuşmasının ardından partililer Atatürk Anıtı’na karanfiller ve asrın felaketinden etkilenen 11 ilimizin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri bıraktı.

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *