[ad_1]

Erdal Zengin, Taner Bahar, Mikail Çelik ve Fatma Esen’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıma neden olan deprem felaketinde hayatını kaybeden 50 binden fazla vatandaşımız için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan CHP’li Meclis Üyesi Bulut Becerik, “Bugün ülkemizde yaşanan acı felaketin birinci yıldönümü. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah böyle bir felaketi bir daha ülkemize yaşatmasın” dedi. 

 

“UNUTMAK, BİR KEZ DAHA ÖLDÜRÜR”

 

Becerik, “Bununla beraber unutulmaması ve unutturulmaması gereken gerçekler de var. Esasen herkesin bildiği gibi ülkemiz bir deprem ülkesi. Ülkemizde bir deprem gerçeği var. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu gerçekle yüzleşmek zorunda kalacağımızdan olası felaketlerin önüne geçebilmek için gerekli tedbirleri el birliğiyle almamız gerekiyor. Üzülerek söylüyorum ki insanlarımızı deprem değil, alınmayan önlemler, tedbirsizlikler ve ihmaller sebebiyle toprağa veriyoruz. Büyük acıların tekrar yaşanmaması için unutmayacağız, unutturmayacağız. Sizlerden de ricam unutmayın ki unutmak bir kez daha öldürür” diye konuştu. Meclis Üyesi Bulut Becerik, meclis üyelerinin, Çerkezköy halkının ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini de kutladı. 

 

“ASRIN FELAKETİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

 

AK Parti grubu adına söz alan Sait Yazı da “Bu üzücü olayın üzerinden bir yıl geçti. Ülkemiz 6 Şubat depremiyle ciddi bir darbe yedi. 11 ilimizde etkili olan, asrın felaketi diye nitelendirilen bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bunda millet olarak tamamen bizim suçumuz var. İhmalkarlığımız, vatandaşlarımızın, mühendislerimizin, yerel yöneticilerin, merkezi yönetimin tamamının bunda payı var. İnşallah bu depremlerden ders çıkartırız, hızlı bir şekilde kentsel dönüşümü bu ülkede gerçekleştiririz. Bilim adamları uyarıyor Marmara Depremi geliyor diye. İnşallah hızlı bir şekilde devletimiz milletimiz el ele vererek bu sıkıntıları aşarız. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha kimseye bu acıları yaşatmasın” dedi. 

 

“İSRAİL VE YANDAŞLARINI LANETLİYORUM”

 

Miraç Kandili’ne de değinen Yazı, “Miraç, Peygamberimizin Mekke’den Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya gelerek orada Allah-u Teala’nın katına yükselmesi demektir. Maalesef miracın gerçekleştiği Kudüs, Mescid-i Aksa bugün işgal altında. Oradaki kardeşlerimiz ciddi bir soykırımla karşı karşıya. Bu soykırımı yapan İsrail ve yandaşlarını lanetliyorum, kınıyorum. Ama bizim de ciddi bir şekilde buna karşı durmamız gerekir. İnşallah oradaki zulüm ortadan kalkar, insanlık orada ciddi bir el atar, Kudüs de bu işgalden kurtulur diye düşünüyorum. Rabbim oradaki Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu. 

 

“YARALARININ SARILMASI GEREKİYOR”

 

İYİ Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mehmet Kar da, “11 ilimizde yıkıma neden olan depremde hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın birçoğunun yardıma ihtiyacı var. Depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılması gerekiyor” dedi. Kar, Çerkezköy halkının ve tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini de kutladı. 

 

OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde taşınmaz satışı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Veliköy Mahallesi 164 ada 6 parselin satışı ile ilgili talebin reddedilmesi yönündeki komisyon raporları mecliste de oy birliği ile kabul edildi. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ambardere Demiryolu güzergahı ve çevresine ait uygulama imar planı değişikli ve eklerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 928 ada 1 parsel, 929 ada 3 parsel ve tescil dışı alana ait uygulama imar planı değişikliği ve ekleri de İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Gazi Osman Paşa Mahallesi 1445 ada 13 parsel, 1447 ada 1 parsel ve tescil dışı alana ait uygulama imar planı değişikliği ve eklerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Plan değişikliği ve ekleri AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *