[ad_1]

2014 yılından bu yana 2 dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan fakat Candan Yüceer’in açıklanmasının ardından günlerdir sessizliğini koruyan Vahap Akay, partisi tarafından yeniden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı gösterildi. Akay’ın CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın önünde bugün saat 14.00’de düzenlediği adaylık açıklamasına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

 

 

“ARTIK GERİYE DEĞİL TAM DA İLERİYE BAKMA ZAMANIDIR”

 

Adaylık açıklamasına eşi ve çocuklarıyla gelen Akay, partili gençler tarafından meşalelerle karşılandı. Program, Saygı Duruşunda bulunulması İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “2014 yılında bir Çerkezköy sevdası, bir Türkiye sevdası ile yola çıktık. Birlik, beraberliğimiz ve birbirimize olan güven ve bağlılığımız gücümüze güç kattı. Siyaset üzerine dostluklar kurmadık, dostlarımız ile birlikte siyaset yaptık. Özellikle 2014 yılında ve ardından yine 2019 yılında hep birlikte çıktığımız bu yolda bizlere destek veren tüm yol arkadaşlarımıza ve Çerkezköylü hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Sizlerin de bildiği üzere yaklaşık 2,5 ay önce partimizde Belediye Başkan Aday Adaylık süreci başladı. Bu sürecin başında Vahap Başkanımız, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Yine Çerkezköy Belediye Başkan Başkanlığı için de 5 aday adayımız oldu. Aday Adayı olan arkadaşlarımız bu zaman zarfında çalıştılar, hemşerilerimizle buluştular, kısacası bir emek sarf ettiler. İlçe Başkanı olarak ben huzurunuzda tüm aday adayı olan arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partili Aday Adayları olarak sahalardaydılar. Bugün geldiğimiz noktada ise Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda Çerkezköy Belediye Başkan Adayımız mevcut Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay belirlendi. Artık geriye değil tam da ileriye bakma zamanıdır” dedi. 

 

 

 

 

“EMİN OLUN, BİZ KAZANACAĞIZ”

 

Yerel seçimlere 56 gün kaldığını ifade eden Dönmez, “Bu 56 günde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır şiarıyla kapı kapı gezerek, tüm bunları vatandaşlarımıza anlatacağız. Çerkezköy’de yaşayan tüm yurttaşlarımızı dinleyerek daha güzel bir Çerkezköy hayalimizi ve bu hayalin nasıl gerçeğe dönüşeceğini anlatacağız. Dostluklarla, arkadaşlıklarla ve en önemlisi hepimizin ortak hedefleriyle oluşan bu büyük örgütün, sosyal belediyecilik anlayışının yapı taşı CHP bayrağını belediyemizde dalgalandırmaya devam ettirmek tek ve en önemli hedefidir. Bu hedefe ulaşmanın yolu fedakârca ve yılmadan çalışmaktan geçiyor. Burada bulunan, bulunmayan, yüreği bizimle atan tüm Çerkezköylü hemşerilerimize, yol arkadaşlarımıza sesleniyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Zafer inananların olacaktır. Emin olun, biz kazanacağız, Çerkezköy kazanacak. Sizlerin huzurunda tekrardan Belediye Başkan Adayımız Sayın Vahap Akay’a tüm örgütüm adına başarılar diliyorum. Yolumuz açık, başarılarımız daim olsun” dedi.

 

 

 

 

“BU SEÇİM TAM BİR REFERANDUM”

 

Programda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Tekirdağ, 2014’te nasıl 12’de 12 yaptıysa 31 Mart’ta yine sizlerle beraber 12’de 12 yapmak için yola çıktık. Vahap Başkanı anlatmaya gerek. Vahap Başkan 2014, 2019 ve 2024’te üçüncü dönem Çerkezköy Belediye Başkanımız. Çok net söylüyorum. Buradan coşkuyu görüyorum. Sabah Marmaraereğlisi’nde aday arkadaşımızın adaylık tanıtım programındaydık, şimdi buradayız. Oradaki coşkuyu burada da gördükten sonra Tekirdağ’da 12’de 12 yapacağımızı net söylüyorum. Ben eminim hep birlikte başaracağız. Sevgili genç başkanımıza çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Az kaldı, baharı geri getireceğiz. 1 Nisan bizim için önemli bir tarih. Bu seçim tam bir referandum. 14-28 Mayıs’ların referandumunu 31 Mart’ta yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“BU NE GÜZEL BİR ÇERKEZKÖY BÖYLE”

 

Daha sonra konuşan CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Koray Kestam, “Bu ne güzel bir Çerkezköy böyle. Sevgili Çerkezköylüler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu üyeleri. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum. İl Başkanımız, bugün Ergene’de ön seçimde olduğu için gelemedi. Sizlere selamı var” diyerek, İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’nin mesajını okudu. 

 

“EVİMDEN KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM” 

 

Kestam’ın konuşmasının ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Vahap Akay, tüm vatandaşları selamladı. “Gücümün sebebi, cesaretimin sebebi, 10 yıllık mücadelemde her an her zaman yanımda olan dostlarım, arkadaşlarım, annelerim, ablalarım, kardeşlerim, yeniden sizlerle buluşmanın mutluluğunu gururunu yaşıyorum” diyen Akay, “Allah hepinizden razı olsun, hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle uzun zamandır Tekirdağ’ın her alanına hizmet hedefiyle çıktığım yolda buluştuğum tüm Tekirdağlı hemşerilerimle, Saray’dan Muratlı’ya, Kapaklı’dan Süleymanpaşa’ya, Çorlu’dan Marmaraereğlisi’ne, Ergene’den Malkara’ya, Şarköy’den Hayrabolu’ya kadar Tekirdağ’ımın her köşesinde beni yalnız bırakmayan, onurlu mücadelede bana inanan, destek olan tüm hemşerilerime, buradan, evimden Çerkezköy’ümden bir kez daha kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“YENİDEN ÇERKEZKÖY DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

 

“Bugün dünden daha umutluyum, bugün dünden daha cesaretli, bugün dünden daha kararlıyım” diyen Akay, “Bugün, dünde kalanları dünde bırakma zamanıdır. Yarınlara umutla bakarak karanlıkları aydınlıklar ile buluşturmaya başlayacağımız zamandır. Bu büyük mücadelede Tekirdağ’ımın her noktasındaki belediye başkan adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ve bugün bu mücadelenin bir parçası olarak yeniden Çerkezköy, yeniden Çerkezköy, yeniden Çerkezköy demek için buradayız” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜMÜZ İÇİN YENİDEN YOLA KOYULUYORUZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Funda Serfiçe, Barış Erdoğan, Özgür Sönmez, Engin Camcı’ya verdikleri mücadele için teşekkür eden Akay, “Ve tabi ki Çerkezköy ün geleceği için beraber mücadele ettiğim yol arkadaşım, bu kararımda onayı olan, hakkı olan, emeği olan abim sevgili Cengiz Memiş’e teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Ve bugün yan yana geldiğimiz, omuz omuza verdiğimiz, son 10 yılda ilmek ilmek dokuyarak bugünlere taşıdığımız Çerkezköy’ümüz için yeniden yola koyuluyoruz.

 

“İLK ANKİ HEYECANLA YENİDEN YOLA KOYULDUK”

 

Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası, bir Türkiye sevdası diyerek ilk anki heyecanıyla yeniden yola koyulduğunu ifade eden Akay, “Allah çıktığımız yolda bizleri mahcup etmesin. 10 yıl önce göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Çerkezköy’ün sokaklarında, caddelerinde, parklarında, bahçelerinde bir değişimi bir dönüşümü başlatacağımız o ilk anlardan itibaren birbirine inanarak birbirine güç veren hemşerilerimle buluştuğumuz her anda daha da güçlenen, parklarında buluşan, bahçelerinde oynayan, meydanları doldurarak yan yana gelen kol kola giren bir Çerkezköy olduk. Bu birlikteliğe güç veren, bu birlikteliğe kuvvet veren kıymetli muhtarlarıma, meclisimizin tüm üyelerine, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına yöneticilerine, abilerime, ablalarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“GELECEK YÜZYILA ÇERKEZKÖY’Ü HAZIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

10 yılda cesaretle, kararlılıkla birçok işin üstesinden geldiklerini kaydeden Akay, “10 yılda Veliköy’de, Kızılpınar’da, Çerkezköy’de büyükşehrimiz ile çok önemli alt yapı hamlelerine girdik. Su baskınlarından kurtulmak için kazdık. Kanalizasyonlar yetmedi kazdık. İçme suyu hatlarını yenilemek için kazdık. Kazdıkça çamur kazdıkça toz toprak oldu. Tüm dostlarım arkadaşlarım, yapma çok iş bu kadar işe girmeyelim dedi. Ama dedikçe kazmaya devam ettik. Ben milletimin ferasetine inanıyorum dedim, milletim cesaretle gelecek nesiller için çalıştığımızı anlar dedim. Ve büyükşehrimiz ile kilometrelerce boruları yer altına gömdük. Yeter mi? Yetmez! Daha da kazacağız. Çerkezköy’ü su kesintilerinden kurtarmak için başlattığımız mücadele devam edecek, 2024 sonbaharı ile birlikte içme suyu hatları için yeniden kazmaya başlayacağız. Gelecek yüzyıla Çerkezköy’ü hazırlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇALIŞAN, ÜRETEN BİR ÇERKEZKÖY OLDUK”

 

3-5 yıllık alt yapı değil 100 yıllık alt yapı hedefiyle işler yaptıklarını kaydeden Akay, “Kıymetli hemşerilerim, 10 yılda beraber büyüttüğümüz Çerkezköy’de 110 binlerden 220 binlere ulaştık. 10 yılda parklarıyla, caddeleriyle, meydanlarıyla değişimi gıpta ile gösterilen bir şehre dönüşen Çerkezköy’ümüzde çok çalışacağımız yeni bir 5 yıla hazırlanıyoruz. 10 yılda yeni kültür merkezi, yeni Pazar alanları, kütüphaneleri, yarı olimpik havuzu, yeni yaşam alanları, parkları, kent ormanı, düğün salonları, halk ekmek fabrikası, yeni eğitim merkezleri, kreşleri, mahalle evleri ile çocukları için, gençleri için, kadınları için çalışan üreten bir Çerkezköy olduk. Bitti mi bitmedi, Kızılpınar düğün salonumuzu mart sonuna doğru açıyoruz, Yıldırım Beyazıt Mahallesi düğün salonumuzu mart başında açıyoruz” dedi. 

 

“ASLA SAPMADAN YOLUMA DEVAM EDECEĞİM”

 

“Çerkezköy’ün gelecek 5 yılına bir kez daha damga vurmaya hazır mısınız? 5 yıl evvel ne dediysem şimdi yine aynısını yineliyorum. Bana inan Çerkezköy. Bana güven Çerkezköy. Yepyeni bir 5 yılda yine yan yana yine kol kola yine omuz omuza yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Sen ben demeden, senden benden demeden daha güzel yarınlarla buluşma mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi. Her an her yerde Çerkezköy’ün hakkını korumaya, şartlar ne olursa olsun Çerkezköy’ün hukukunu korumaya, kamunun malını mülkünü koruyup kollamaya sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Akay, “Altını çizerek ifade ediyorum, talimatlara göre hareket eden değil, milletin menfaatlerine göre hareket eden bir Çerkezköy olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. 10 yılda; siyaset lobilerinin değil, içerideki ve dışarıdaki siyaset bezirganlarının değil sadece ve sadece milletin belediye başkanı oldum. Bu kararlılığından sapmadım asla sapmadan yoluma devam edeceğim” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir