[ad_1]

Tekirdağ il ve ilçelerinde görev yapan eski ve yeni ocak başkanları önceki akşam Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası lokalinde Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi. Ülkü Ocakları, Cumhur İttifakının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’e tam destek verdi. 

 

 

 

 

Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen dayanışma yemeğine Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşat Sungur, MHP Tekirdağ Eski Başkanlarından Yunus Meral, İlker Yücel, Tekirdağ  geçmiş dönemlerde il başkanlığı ve ülkü ocakları başkanlığı yapan Tamer Karaoğlu, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Sabri İmamoğlu, Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Eski Başkanlarından Çığır Doğu Zorlu, Hakkı Açıkgöz, Mustafa Sena Vanlı, geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı  ve Çorlu Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan avukat Mustafa Yüce, Çorlu Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Mustafa Eker, Aziz Emre Erdoğan, Saral Sarıalioğlu, Gökhan Karataş, Gültekin Akın, Mustafa Özel, Ali Ender Kotan, Ali Aktaş, Çerkezköy Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Şaban Kardeş, İlyas Hancı ve Recep Kardeş’in yanı sıra Tekirdağ ile Çerkezköy, Çorlu, Saray, Muratlı, Malkara, Şarköy, Hayrabolu, Kapaklı, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi, Ergene’de görev yapan eski-yeni 120’ye yakın Ocak Başkanı katıldı. 

 

 

 

 

“BİZLERE BU DAVAYI SİZLER SEVDİRDİNİZ”

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Zıvalıoğlu, “Biz Ülkü Ocaklarına ilk girdiğimiz çağlarda siz kıymetli başkanlarımızın birçoğu Ocak Başkanlığı yapıyordu, birçoğu Ocak Yöneticiliğimizi yapıyordu. Lise 2’de Ocağa dahil oldum. Ocağa girdiğimde ilk öğrendiğimiz ilk şey ‘Ülkücü İslam ahlak ve faziletini kendine nizam edinmiş ve bu şiarda yaşayan kimseye denir’le biz bu davaya dahil olduk. Ve buna dair hayatımızı inşa ettik. Bu yönde kendimizi yetiştirmeye, geliştirmeye özen gösterdik. Bugün oluşturmuş olduğumuz gerek sosyal çevre, gerek iş hayatı, herekse eş hayatında da ülkü ocaklarında edinmiş olduğumuz edep, haya, aşk ve şevkle bugün de hayatımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Hayatımızda en çok şükrettiğimiz şeylerden birisi Ülkü Ocakları ile tanışmış olmak. Bizlere bu davayı sizler sevdirdiniz. Biz Ülkü Ocaklarımıza dahil olduğumuzda önce sizi sevdik, önce size gönül verdik. Ve sonrasında sizler vesilesiyle bu davaya gönül verdik. Ülkücü Harekete inandık ve Ülkücü Harekete gönül verdik. Öncesinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in çizmiş olduğu 9 ışık doktrinindeki fikir inancına gönül verdik. Sonrasında liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyin ortaya koymuş olduğu ‘bir ülkücü çift başlı Selçuklu kartalı gibi olacaktır. Bir yönü batıya bir yönü doğuya bakacaktır’ şiarıyla hayatımızı şekillendirdik ve devam ediyoruz” dedi. 

 

 

 

 

“GENÇLERİMİZİN ÖNÜNE 20 YILLIK HEDEFLER KOYUYORUZ”

 

Ülkü Ocaklarındaki gençlere aynı bilinci ve aynı şuuru aktarmaya çalışacaklarını şuuru aktarabilmeye çalıştıklarını dile getiren Zıvalıoğlu, “Her zaman gelişime açık, her zaman yenilikle kendisini taze tutabilecek inançta ve dirilikte olabilmeleri gerektiğini arkadaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Biz ocaklarımızdaki arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde bu kardeşlerimizin önüne en az 20 yıllık hedefler koyuyoruz. Bizler bu hedefleri dün sizlerden edindik. Bu inanç ‘Türklük kaderim, İslamiyet şuurumdur’ diyen Hoca Ahmet Yesevi’nin hedefleri olduğunu bilerek bunları sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

 

“SİZİN GAYRETİNİZ VE SİZİN İNANCINIZLA KAZANACAK”

 

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili de konuşan Zıvalıoğlu, “Biz Ülkü Ocakları olarak hayatın her alanında olduğu gibi şehrimizde vatandaşlarımızın farklı farklı haklarının gasp edildiğine şahitlik ettik. Ama inanıyoruz ki ve gönül veriyoruz ki Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı 31 Mart gecesi, 1 Nisan sabahında bu seçimleri sizin gayretiniz ve sizin inancınızla kazanacak. Bunun olabilmesi için bizim hep birlikte topyekun vaziyette buna inanmamız gerekiyor. Bu seçimi kazanacağız, buna inanarak kazanacağız. Bu seçimin kazanılabilmesi için biz elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 

“BENİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

 

Cumhur İttifakının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel de yaptığı konuşmada, “Süleymanpaşa’da yaklaşık 4 yıl 4 ay belediye başkanlığı yaptım. Hem Ülkü Ocakları İl Başkanımıza hem de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Gönülden bir birliktelik oluşturduk ve çok ciddi çalışmalara imza attık. Biz her ne kadar siyasi bir partinin belediye başkanlığı makamında olmuş olsak da Cumhur İttifakının bir belediye başkanıydım. Bugün olduğu o zaman da bu kardeşlerimiz beni yalnız bırakmadı” dedi. 

 

 

 

 

“15 GÜNDÜR SAHALARDAYIZ”

 

Yaklaşık 15 gündür sahada olduklarını söyleyen Yüksel, “Ben Ülkü Ocaklarında okul başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. Vatan, millet, bayrak sevgisiyle çocukları yetiştirebiliyorsanız attığınız o tohumlar zamanı geldiğinde çınar ağacı gibi kök salıyor. İnşallah biz göreve geldiğimizde de göreceksiniz kendi inancımız, değerlerimiz doğrultusunda nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi bilerek gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin derdindeyiz. Bunu Süleymanpaşa ilçemizde başardığımıza inanıyorum. İnşallah büyükşehirde bunun çok daha fazlasını yapacağız” dedi. MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin de “Bu davanın mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Makam ve mevki talep etmeyip çileye talip olan bir davanın büyüklerinin kardeşi olmaktan şeref duyuyorum. Biz ülkenin gelecek yılları nasıl olur diye düşünürken bazıları da makam, mevki, bakanlık, koltuk paylaşmayı düşünüyordu” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’I MAKUS TARİHİNDEN KURTARACAĞIZ”

 

Yerel seçimle ilgili de konuşan Şirin, “Bizim Cumhur ittifakımız milletimiz tarafından kurulan, hiçbir çıkar, hiçbir makam mevki gözetmeden kurulan bir ittifak. O yüzden manevi değerleri birbirine yakın olan ve mayası tutmuş olan bir ittifak. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız açıklandığı andan itibaren 15 gündür beraberiz. Çalışmalarımıza başladık, inşallah Tekirdağ’ı makus tarihinden kurtaracağız” diye konuştu. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *