[ad_1]

AK Parti, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’in ardından ilçe belediye başkan adaylarını da belirledi. AK Parti’nin belediye başkan adayları, bugün saat 13.00’te AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in katılımıyla Çorlu Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla tanıtıldı.

 

“TEKİRDAĞ KABUĞUNU KIRMAK ZORUNDADIR”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş yaptı. 

 

Tekirdağ’ın beklentilerini karşılayıp eksikliklerini giderecek, sorunlarını çözecek kadroların Cumhur İttifakı kadroları olduğunu söyleyen Gümüş, “Tekirdağ kabuğunu kırmak zorundadır. Tekirdağ’ın fetret devri son bulmalıdır. Tekirdağ geleceğe bakarken, umutla bakmalıdır. Biz inanıyoruz ki Tekirdağ’ın yükselişini hep beraber el ele omuz omuza inşa edeceğiz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

 

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin pergelinin iğnesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk milletini kucaklayan noktaya sabitlendiğini söyleyen Gümüş, “Ak kadroların duruşu da, istikameti de bellidir. Biz dertliyiz. Bizim derdimiz var. Bizim derdimiz Tekirdağ. Tekirdağ’ın sorunlarını biliyoruz ve bunları çözmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Bizim şiarımız, ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ anlayışıdır. Bizim davamız şahsi ve nefsi meselelerin çok üzerindedir. 28 Mayıs’ta olduğu gibi 31 Mart’ta da zafere ulaşacağımızdan şüphemiz yoktur. Güneş 1 Nisan’da Tekirdağ’a bir başka doğacak ve 1 Nisan’dan sonra Tekirdağ’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 11 ilçemizi ve Büyükşehir’imizi Cumhur ittifakının çatısı altında gerçek belediyecilikle buluşturacağız. 31 Mart’a kadar durmak yok, yola devam” diye konuştu.

 

 

 

 

“BAHANE DEĞİL, İŞ ÜRETMEYE GELİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel de “11 ilçemizde 373 mahallemizde gönül belediyeciliğin gerçek mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Türkiye’nin yeni yüzyılına yakışacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacak, birilerinin hayal dahi edemeyeceği büyük projeler ve yatırımlarla karşınızdayız. Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Bahane değil, iş üretmeye geliyoruz. Bakarız değil, yaparız demeye geliyoruz. 

 

Depremi konuşmaya değil, şehrimizi kentsel dönüşümle depreme hazırlamaya geliyoruz. Kapalı otobüs duraklarını konuşmaya değil, tramvayları, metroları yapmaya geliyoruz. 2 denize kıyısı olan, buna rağmen denizlerinden faydalanamayan şehrimize deniz ulaşımıyla ve yat limanlarıyla mavi gözlü Tekirdağ’ımıza değer katmaya geliyoruz. Suları kokan, çamur akan ve hatta hiç akmayan musluklardan tertemiz, içilebilir, berrak sular akıtmaya geliyoruz. Yüksek su faturalarını yarıya indirmeye geliyoruz. Emekçisi ve sanayicisiyle birlikte kalkınan çevre dostu sanayilere sahip bir şehir olmak için geliyoruz” dedi.

 

 

“TÜM VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜLLERİNİ FETHETMEYE GELİYORUZ”

 

 

Yüksel, “Anneleri çalışan yavrularımıza kreşlerimizde kucak açmak için geliyoruz. Çocuklarımızın ve özellikle gençlerimizin gelecek kaygısı gütmeden yaşlarına uygun, tüm sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere ücretsiz bir şekilde erişebilecekleri Gençlik Merkezleri, aynı zamanda eğitim hayatlarına katkı sağlayacak Etüt Merkezleri ile geliyoruz. Liseye giden gençlerimizin üniversiteye en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlayacak eğitim destekleriyle geliyoruz. Gençlerimize üniversite hayatı boyunca yalnız olmadıklarını hissettirmek için geliyoruz. Kadınlarımıza özel Kadın Yaşam Merkezleriyle geliyoruz. Yaşlılarımızın huzurla yaşayabilecekleri, sürekli sağlık kontrollerinin yapıldığı Yaşam Merkezleriyle geliyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımıza geniş imkanlar sunacağımız büyük müjdelerle geliyoruz. Engellilerimizin engelsiz yaşayacağı, her türlü sportif ve sanatsal aktivitelerini gerçekleştirecekleri, ayrıca aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri engelsiz yaşam merkezleriyle geliyoruz. İlçelerimizi turizm yatırımlarıyla yerli ve yabancı turistler için birer cazibe merkezi haline getirecek büyük projelerle geliyoruz. Vatandaşlarımızın hem kendi ilçelerinde hem de diğer ilçelere ulaşımında hızlı, konforlu ve ekonomik koşullarda seyahat edebileceği devrim niteliğindeki yatırımlarla geliyoruz. Dal-çık ve köprülü kavşaklarla geliyoruz. Çiftçilerimize nakit mazot desteği vermek için geliyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak için geliyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha sosyal, daha sağlıklı, huzurlu, üretken ve vizyonel bir Tekirdağ inşa etmeye ve tüm vatandaşlarımızın gönüllerini fethetmeye geliyoruz. Martın sonu değil, Nisanın sabahı güzel olacak” diye konuştu.  

 

“HEP BİRLİKTE TEKİRDAĞ’I ALACAĞIZ”

 

Programda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de konuşma yaptı. Koncagül, “İnşallah hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde, adaylarımızın etrafında seçimi kazanmak için mücadele vermek zorundayız. Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanımız seçim beyannamemizi açıkladı. Bundan sonraki hedefimiz inşallah AK Parti belediyecilik hizmetlerini Tekirdağ’a taşımak olacak. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Tekirdağ’ı alacağız” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IMIZI BAMBAŞKA BİR SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş da “Tekirdağ olarak yerel yönetimlerde, özellikle Büyükşehir’de belediyecilik namına çok geri kalmış bir iliz. Maalesef biz Tekirdağ’da ne hayal kurabiliyoruz, ne hedef koyabiliyoruz. İnşallah adaylarımızla birlikte bambaşka bir Tekirdağ için el ele vererek, gönül köprüleri kurarak, vatandaşlarımıza ulaşarak, çalmadık kapı bırakmayarak, bütün gönüllere girerek Tekirdağ’ımızın bambaşka bir seviyeye taşıyacağız. İnşallah Tekirdağ’ımız için AK Parti belediyeciliğiyle, Cumhur İttifakının bütün birimleriyle beraber bütün ilçelerimizde yerel yönetimlerle merkezi hükümetin birlikteliğini vatandaşlarımıza göstererek yepyeni bir Tekirdağ’ın hayalini kurdurmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

“YEREL SEÇİMLERDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

 

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan ise “Aday olamayan dava arkadaşlarımız değerlerinden asla bir şey kaybetmemiştir. Bizim için her bir dava arkadaşımız adaydır ve ön plandadır. Her arkadaşımızın gerek belediye başkanlığında gerek diğer alanlardan yapacakları daha çok katkılar vardır. Aday olmuş ya da olamamış he bir dava arkadaşımız kısır çekişmelerden, sonu olmayan tartışmalardan uzak kalacaklarına ve yerel seçimlerden de zaferle çıkacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

 

 

“TEKİRDAĞ’A HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağlılara selamını ileterek konuşmasına başladı. Tekirdağ’a hizmet etmek istediklerini söyleyen Kandemir “Bu şehrin her sokağında, her mahallesinde izimiz olmasını arzu ediyoruz. Az sonra ilçe belediye başkan adaylarımızı takdim edeceğiz. Süleymanpaşa’da başarılı hizmetler yapmış, bizim teşkilatlarımızdan yetişmiş olan Cüneyt Bey, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklandığı günden itibaren büyük bir coşkuyla, heyecanla sokaklarda karşılandı. Bunu takip ediyoruz. İnanıyorum ki teşkilatımızın gücüyle, vatandaşlarımızın teveccühüyle 31 Mart’ta sandıklarda Tekirdağ’da bir başka ses gelecek” dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI BAŞKALARINA BENZEMEZ”

 

Cumhur İttifakının başkalarına benzemediğini söyleyen Kandemir, “Onlar birbirlerine koltuk ikram ederken, makam beğendirirken, kendi içlerinde kavgaya tutuşmuş birbirlerini iterken biz acaba Türkiye için yarınlar nasıl daha güzel olur diye kafa kafaya veriyor ve mücadele ediyoruz. Bu millete hizmet etmek için gece gündüz gayret gösteriyoruz” dedi.

 

 

“MİLLETİN DERDİYLE DERTLENEN BİR SİYASET HAREKETİZ”

AK Parti’nin gücünü milletten aldığını belirterek, millete hizmete devam edeceklerini dile getiren Kandemir, “Malum CHP’de bir genel başkan değişikliği oldu. Merak ettik acaba ilk icraatları ne olacak? Şehitlerimizin olduğu gün Meclis’te bütün partiler bir araya geldiler, bir deklarasyon imzaladılar. İki parti hariç, birisi HDP, birisi CHP. Bunlar terörist temsilcileriyle bir arada olmaktan eskiden utanıyorlardı şimdi hiç imtina etmiyorlar. Ama inanıyorum ki milletimiz bunlara 31 Mart’ta, 28 Mayıs’ta ve 14 Mayıs’ta gösterdiği iradeyi tekrar gösterecek. Milletimiz diyecek ki ‘biz bir arada yaşayacağız, bu bayrağın altında yaşayacağız, bu ezanın sesiyle yaşayacağız’, ‘Biz kardeşliği derinleştireceğiz’. Hep beraber el ele, gönül gönüle verecek, birliğimizi, kardeşliğimizi tesis edecek, şehirlerimize ve ilçelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben bugün Tekirdağ’da 31 Mart’ın ayak seslerini, heyecanını bize hatırlattığını görüyorum. Bizim kalbimiz milletin sevgisinde, zihnimiz bu memleketin değerleriyle, istikametimiz milletin verdiği bir siyaset hareketidir. İlhamı milletten alan, Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte el ele verecek, gönül gönüle olacak, her ilçeye hizmet etmek için milletin dizinin dibine oturacak, sofrasında onun önünde önünü ilikleyecek, hizmet etmek için gayret göstereceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cüneyt Beye çok güveniyorum. Tekirdağ’ın evladı. Buraların çocuğu. Tekirdağ’ın suyunu içmiş, ekmeğini yemiş, buranın kültürüyle beslenmiş bir kardeşimiz. İnanıyorum ki hep beraber teşkilat olarak arkasında duracak, gayret gösterecek, mücadele edecek ve inşallah Büyükşehir’in anahtarını cumhurbaşkanımıza hep birlikte 31 Mart akşamı vereceğiz. 1 Nisan sabahı Tekirdağ’da güneş başka doğacak” diye konuştu.

 

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cüneyt Yüksel’in ardından sırasıyla Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Çorlu Belediye Başkan Adayı Hakan Sunal, Ergene Belediye Başkan Adayı Müge Yıldız Topak,Hayrabolu Belediye Başkan Adayı Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, Malkara Belediye Başkan Adayı Gediz Coşkun, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı Hikmet Ata, Muratlı Belediye Başkan adayı İmdat Altıntaş (MHP), Saray Belediye Başkan Adayı Mümin Buluş (MHP), Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Gökhan Saygı ve Şarköy Belediye Başkan Adayı Görkem Gökkaya tanıtıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *