[ad_1]

Özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartma yağlarına yönelik 81 ilde başlatılan denetimler Tekirdağ’da da devam ediyor. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler için 24 Ocak’ta denetim seferberliği başlattı. 

 

2 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

 

Denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinde hizmet sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde yapılan denetimler 2 Şubat’a kadar devam edecek. 

 

NUMUNE ALINARAK ANALİZ EDİLİYOR

 

Denetim seferberliği kapsamında Tekirdağ’da da denetimler yapılıyor. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimlerde mevzuat ile belirlenen kriterlere uymayan yağlardan numune alınarak analiz edilirken, sonuçta uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

 

“ALO 174’Ü ARAMALARI ÖNEM ARZ EDİYOR”

 

Tarladan sofraya kadar olan aşamalarda gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, “Vatandaşlarımızın, gıda ile ilgili olumsuz bir durumla karşılaşıldığında ALO 174 gıda hattını aramaları, gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem arz ediyor” dedi. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *