[ad_1]

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu projenin Beyazköy Mahallesi’ne değer katacağını dile getirerek “İlçe merkezlerine gitmeye, büyük masraflar yapmaya gerek kalmaksızın, olumsuz hava koşullarından etkilenmeden; yılın her mevsiminde nişan, kına gecesi, düğün ve diğer organizasyonlarını burada yapabileceksiniz. Düğün Salonu projemiz, Beyazköy Mahallemizde önemli bir ihtiyacı karşılarken, siz değerli vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberlik duygusunun her daim güçlü kalmasına vesile olacaktır” dedi. 

 

 

Dün saat 14.30’ds düzenlenen temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, proje ile ilgili teknik bilgiler paylaştı. 

 

1.035 METREKARE TOPLAM YAPI İNŞAAT ALANINA SAHİP

 

Saray Beyazköy Mahallesi’nde yapımına başlanacak ve vatandaşların özel günlerine ev sahipliği yapacak olan tesisin 1.035 metrekare toplam yapı inşaat alanına sahip olacağını ifade eden Özdal, “Tesiste, düğün salonu, gelin odası, mescit, bebek emzirme odası, mutfak, çocuk oyun alanları, açık otopark ve teknik hacimler yer alacak” dedi. 

 

“BU ESER KADİR BAŞKANIMIN ESERİDİR”

 

Yüksel Özdal’ın ardından konuşma yapan Beyazköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Özer, “Bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın mimarlığında güzel düğün salonumuzun temelini atıyoruz. Kadir Başkanım bize, ‘isteyin biz yapacağız’ dedi. Biz istedik şimdi bugün burada birlikteyiz. Bu eser Kadir Başkanımın eseridir. Ben bugün burada temelini atacağımız düğün salonunun mahallemize kazandırılmasında başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de “Kadir Başkan, Beyazköy’de, Safaalan’da ve Çukuryurt’ta bu tesislerin eksikliğini gayet iyi biliyordu. Kendisini bu topraklar asla unutmayacaktır ve her zaman minnetle ve saygıyla anılacaktır. Sadeliği, netliği, hedefe odaklı çalışmaları ile her zaman hatırlanacaktır” diye konuştu. 

 

“BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ BERABERİNDE GETİRDİ”

 

Tekirdağ 2014 yılında büyükşehir statüsüne; köylerin ise mahalle statüsüne kavuştuğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Bu süreç büyük bir değişim ve dönüşümü beraberinde getirdi. Kırsal mahallelerimiz, ilçe merkezlerimizdeki mahallelerimiz gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ’nin hizmetlerinden yararlanmaya başladı. Geride bıraktığımız 9 yılda Beyazköy Mahallemiz de dâhil olmak üzere kırsal mahallelere yönelik pek çok projeye imza attık. Bu hizmetlerimizin sonuncusu Beyazköy Düğün Salonumuzdur” dedi. 

 

BEYAZKÖY MAHALLESİ’NE DEĞER KATACAK 

 

Bu projenin Beyazköy Mahallesi’ne değer katacağını dile getiren Albayrak, “İlçe merkezlerine gitmeye, büyük masraflar yapmaya gerek kalmaksızın, olumsuz hava koşullarından etkilenmeden; yılın her mevsiminde nişan, kına gecesi, düğün ve diğer organizasyonlarını burada yapabileceksiniz. Düğün Salonu projemiz, Beyazköy Mahallemizde önemli bir ihtiyacı karşılarken, siz değerli vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberlik duygusunun her daim güçlü kalmasına vesile olacaktır. 1.035 metrekare toplam yapı inşaat alanına sahip olacak tesiste, düğün salonu, gelin odası, mescit, bebek emzirme odası, mutfak, çocuk oyun alanları, açık otopark ve teknik birimler yer alacak. Şimdiden bu modern tesisimizin Beyazköy Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“15 ESERİN DAHA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Temel atma töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da “İki gün önce Ergene’de çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapabileceği bir tesisin temelini attık. O gün kendisinden almış olduğum bir bilgiyi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu dönem içerisinde 451 eser bitirilmiş. 31 Mart’a kadar 15 eserin daha açılışını gerçekleştireceğiz” diyerek Tekirdağ’da hayata geçirdiği projelerden dolayı Albayrak’a teşekkür etti.  Konuşmaların ardından Beyazköy Düğün Salonu’nun temelleri alkışlar eşliğinde atıldı.

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *