[ad_1]

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, saat 10.00’da Beyaz Konak’ta düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltıya AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, MHP İlçe Başkanı Fatih Berber, AK Parti il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kolları başkanları, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Sabri İmamoğlu ve partililer katıldı. 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Marmara Haber, Çerkezköy Haber, Radyo Haber ve Trakya FM’den de canlı yayınlanan programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, “Yaptığımız bu toplantını Cumhur ittifakımıza, devletimize, milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu yaptığımız toplantı inşallah Milliyetçi Hareket Partisi olarak içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de Çerkezköy Belediyesi’nde de iktidara taşımak için güzel bir başlangıç olur” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay da “Süleymanpaşamızın çehresini geliştiren, dönüştüren ve büyük katkı sağlayan, hizmet sağlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Tekirdağ’ımızın böyle bir değere kavuşması bizim için büyük bir fırsat oldu. Bu fırsatı Tekirdağlı hemşehrilerimizin değerlendirmesini talep ediyorum. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu. 

 

 

 

 

DEĞİŞİM, GELİŞİM VE DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel de kahvaltıda yaptığı konuşmada, Çerkezköy’de değişim, gelişim ve dönüşüm vizyonunu anlattı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak birlik beraberlik içinde Tekirdağ’a hizmet etme yolunda mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Yüksel, “Çerkezköy benim için çok kıymetli bir ilçe. Siyasete başladığım ilçe başkanlığından bu yana İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığında çok ciddi dostluklarımın, arkadaşlıklarımın, kardeşliklerimin olduğu, insanların samimi bir şekilde kucaklaştığı bir yer burası. O yüzden kendi evimde hissediyorum. Bugün ilk turumuzu yapıyoruz. 11 ilçemizi hızlıca gezip selamlaşmak istedik. Bugün de Çerkezköy’deyiz. Bugün akşama kadar Çerkezköy’deki hemşehrilerimizle kucaklaşacağız” dedi. 

 

 

“GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIM”       

Yüksel, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilmem için kıymetli hemşehrilerimin bana gerçekten bana çok ciddi destek olmaları lazımdı ki aday olabileyim. Anketlerde anlaşılan 11 ilçemizde yaşayan 1 milyon 250 bin hemşehrimiz bize sahip çıkmışlar. Mevlam hepsinden razı olsun. Allah nasip eder de seçilirsek 1 Nisan’dan itibaren de onların bu güvenini boşa çıkartmayacağımın sözünü şimdiden vermek istiyorum” diye konuştu. 

“BÜYÜKŞEHİR OLMA NİMETLERİNDEN YARARLANAMAMIŞ BİR TEKİRDAĞ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Son 10 yıldır Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçede belediye organizasyonu kuramadığını, Büyükşehir’in nimetlerinin Tekirdağlılara hissettirilemediğini hissettiklerini dile getiren Yüksel, “Bazı ilçelerimiz ‘biz il olalım’ diye söylemlerde bulunuyordu. Neden? Çünkü bugün itibariyle TESKİ ile birlikte 10 milyar TL gibi devasa yıllık bütçesi olan bir belediyenin, Çerkezköy özelinde şimdi konuşalım, birçok mahallesinde, örnek olarak söylüyorum Kızılpınar’da alt yapısından mı bahsedelim, suların üçüncü kadar çıkmadığından mı bahsedelim, çamur gibi akan sularından mı bahsedelim, yağmur suyu kanallarının olmadığından mı bahsedelim, sürekli patlayan sularından mı bahsedelim, anlatacak çok şey var. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde maalesef ilçe belediyeleriyle koordine olamadığı için belediye hizmetlerinde çok büyük aksaklıklarından mı bahsedelim? Dolayısıyla sözün ana temasına döndüğümde maalesef ki Büyükşehir Belediyesi olma nimetlerinden yararlanamamış bir Tekirdağ ile karşı karşıyayız. Hiçbir şey yapılmadı demiyorum. Ama bir misyon üstlenip vizyon ortaya koyamayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muasır medeniyetlerin Mars’a yerleşmeyi planladığı dönemlerde biz hala su ve kanalizasyonu, üst katlara çıkmayan suları, toz, çamur, çukur yolları, aydınlatılmamış ana caddeleri, şehir merkezinin dışındaki mahallelerde yaşayan insanların sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını konuşuyoruz. Dolayısıyla artık biz diyoruz ki, değişimle birlikte gelişime, gelişimle birlikte de dönüşüme bismillah diyelim. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren şehrimizdeki bütün sorunları ortadan kaldıracak bir iradeyi ortaya koyalım. İlçelerle Büyükşehir Belediyesi’nin koordine olmuş haliyle şehirlerin, ilçelerin sorunlarını artık çözelim” diye konuştu. 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN BİRÇOK SORUNLA KARŞI KARŞIYA KALDIĞININ FARKINDAYIZ”

Yüksel, “Çerkezköy’le ilgili özellikle ulaşıma dayalı, altyapıya dayalı, hava kirliliğine dayalı birçok sorunlarla karşı karşıya kaldığımızın farkındayız. Bunların belki de yüzde 70’e yakınının Büyükşehir Belediyesi’nin maalesef ilçelerden kopuk olmasından kaynaklı olduğunun da farkındayız. Ben belediye başkanlığımda yaşadığım sorunların birebirinin Çorlu’da, birebirinin Çerkezköy’de, Kapaklı’da, Saray’da, Malkara’da, Hayrabolu’da, Şarköy’de, Ereğli’de de hissedildiğini, yaşandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu ne demek? Büyükşehir Belediyesi’nin gerçek anlamda 11 ilçeyle koordine olamadığına, 11 ilçenin sorunlarını doğru analiz ederek bunlara çözüm üretemediğine şahit olmuş oluyoruz. Ben 4 yıldan fazla Süleymanpaşa’da belediye başkanlığı yaptığı süreçte, 2,5 milyon metrekare yol yapmışız. Yani ben önceki belediyede 5 yılda 800 bin metrekare yol yapılmış, ben ekibimle birlikte sahaya indiğimizde 4 yılda 2,5 milyon metrekare yapmışız. Ama ne oldu? Siz yol yapıyorsunuz, arkasından patlaklar yüzünden yolu tekrar kazıyorlar, siz tekrar yama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kazılıyor, yapılıyor. Kazılıyor, yapılıyor, milletin parası sokağa dökülüyor” dedi. 

“HER ŞEYİN SÖZDE KALDIĞINI GÖRMÜŞ OLUYORUZ”

Kampanya döneminde genel vaatlerin haricinde doğrudan ilçelerin sorunlarına özgü açıklamalarda bulunacağını kaydeden Cüneyt Yüksel, “Bugün neredeyse bizim iki ilçemizden, üç ilçemizden daha büyük hale gelmiş Kızılpınar’ın sokaklarında yaşanan sorunları hepimiz biliyoruz. Alt yapısıyla ilgili sorunları hepimiz biliyoruz. Caddelerinde yaşanan sorunları hepimiz biliyoruz. Yani aydınlatılamamış, düzenlenememiş caddelerin farkındayız. Bunların çoğu Büyükşehirin sorumluluğunda. İlçelerde de var elbette ama ben büyükşehirle ilgili olanları anlatmaya çalışıyorum. Veliköy öksüz yetim kalmış. Bunu hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Yani ikinci kattaki insanların suyunu üst kata çıkartamadığı bir şehirde, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi koyan bir anlayışla karşı karşıya kalmadığımızı, sadece her şeyin sözde kaldığını görmüş oluyoruz” diye konuştu. 

“ÇOK GÜZEL MÜJDELERLE GELİYORUZ”

Ulaşımla ilgili de konuşan Yüksel, “İlçeler arası ulaşım koordinasyonunda çok büyük sıkıntılarımız var. Zaten bizim şehirlerimiz, ilçelerimiz asosyal, yani vatandaşlarımız sosyal anlamda, aktivite anlamında çok dışarıda kaldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını hiçbir şekilde hissedemediği bir kent. Kadın Yaşam Merkezleri, Gençlik Merkezleri, kreşler, düğün salonları gibi birçok şey ekleyebilirim detaylarına. Tekirdağ turizm, sanayi, tarım gibi birçok kimliği içinde barındıran ama maalesef bu kimlikleri ön plana çıkartamayan bir il konumunda. İnsanlarımızın aileleriyle birlikte vakit geçirilecekleri alanların çok dar olması, yeşil alanların az olması birçok sıkıntıları peşinde getiriyor. Biz, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkamayan bir yerel yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. 15 gün önce, ‘üniversite sınavına hazırlanan çocuklar için 20 biniş hakkı veriyoruz’ dediler, biz bunu zaten 3 yıldır veriyoruz. Biz 0-36 ay, 36-72 ay ve ondan sonra ilkokul, ortaokul ve lise dönemlerinde çocukları sahipsiz bırakmayan bir yerel yönetim anlayışıyla geliyoruz. Liseden sonra da üniversiteyle alakalı çalışmalarında, onlara çok büyük destek olacak bir Büyükşehir Belediye Başkanlığı anlayışıyla geliyoruz. Liseye giden gençlerimiz, ortaokul ve ilkokuldaki çocuklarımız, hayata çok daha başka açılardan bakabilecek imkanlara kavuşabilecek. Buradan bunun müjdesini vereyim, ki Çerkezköy’de bunun çok eksikliğini hissediyoruz, çalışan annelerimizle ilgili. İnşallah kampanyayı açıkladığımda, her birinin ‘Allah razı olsun’ diyeceği çok güzel müjdelerle geliyoruz. Üzerinizden çok fazla yük alacağız. Sadece bazı şeyleri ilçe belediyelerine bırakmayacağız. Maalesef belediye başkanlığım döneminde bunun çok yalnızlığını hissettik. Sadece bana özgü değil. Bugün AK Partili belediyede de, CHP’li belediyede de bunu biz hissettik. Büyükşehir’in varlığını, Büyükşehir’in desteğini göremedik. Ama bu dönem öyle olmayacak” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE TÜM İLÇELERİ ALMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehirle birlikte bütün ilçeleri almak istediklerini dile getiren Yüksel, “çok ciddi projelerle geliyoruz. Alt yapı sorunları ve ulaşımla alakalı sorunların çok daha büyük üstünde projeler açıklayacağız Çerkezköy’le alakalı. Hele hele ilçelerin birbirine bağlantısı ile ilgili açıklamaları yaptığımızda siz de diyeceksiniz ki ‘gerçekten bunlar yapılabilir mi?’ Ben de size ‘Zaten örnekleri var. Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz’ diyeceğim” ifadelerini kullandı. 

“11 İLÇEMİZİ KALKINDIRACAĞIZ”

Tekirdağ’ın 10 yılının ‘bakarız’ ile geçtiğini söyleyen Cüneyt Yüksel, “Artık ‘yaparız’a başlıyoruz. Laf üretmeyeceğiz, proje üreteceğiz. Değişim, gelişim ve dönüşümle birlikte inşallah Çerkezköy’ü ve 11 ilçemizi tamamen kalkındıracağız. Bunu el birliğiyle yapacağız” dedi. Anne ve babalara da müjde veren Yüksel, “Allah nasip ederse cep telefonunuzdan artık çocuğunuz parkta oyun oynarken izleyebileceksiniz” dedi. Tüm ilçelerin pozitif ayrımcılığa ihtiyacının olduğunu söyleyen Yüksel, “Bize bu saatten sonra uyku haram. Biz günde 3 saat uykuyla çalışıyoruz. Belediye başkanlığı seçimi bittikten sonra da böyle olacak. ‘Belediye başkanlığı makamı temsil makamıdır’ diyen bir zihniyet var. Bunu da biliyorum. Belediye başkanı seçildiğimiz gün bot, mont, bot. Artık kravat yok, sahada olacağız. Bütün belediye başkan aday adaylarına da bunu söyledim. Milletle iç içe olacağız. İşin başında duracağız. Her işin başında takip edeceğiz. Her ilçede olacağız. Allah nasip ederse Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı hattıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yani doğrudan imza yetkili olan birimlerini oluşturacağım” dedi. 

“17 AY İÇİNDE BU SORUNU KÖKÜNDEN TEMİZLEYECEĞİZ”

“Belediye başkanı seçildiğinizde Çerkezköy halkına musluktan temiz su içirme sözü veriyor musunuz? Çerkezköy’de musluktan akan sulardan siz de içecek misiniz?” sorusuna da cevap veren Cüneyt Yüksel, “Biz Süleymanpaşa’da mahallelerimizde memba suyu çeşmeleri koyduk. Özel arıtılmış, damıtılmış çeşmelerimizi koyduk. O su 5 listesi 1 TL’ye. Gelen parayı da öğrencilerimizin ceplerine harçlık olsun diye Paşakart’larda kullanıyoruz. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra belediye başkanı olduğumuz takdirde 17 ay içerisinde biz bu sorunu kökünden temizleyeceğiz. Şöyle bir şeyle karşı karşıyayız. Bırakın içilebilir suyu, kullanabilir suya muhtaç olacak durumdayız şu anda. Yeraltı suyu bazı bölgelerde 700 metreye kadar düştü. Bu, önümüzdeki dönemde, on yıllık sürede biz çölleşmeyle karşı karşıyayız demek. İçecek su bulamayacağız demek. İçme suyunu biz Allah izin verirse zaten çözeceğiz, bunda problem yok. Ama biz, bizden sonraki nesillerin yani 50 yıllık, 100 yıllık su sorununu ortadan kaldıracak projelerle geliyoruz” dedi. 

“BİZ ÇERKEZKÖY’ÜN İÇ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ÇOK GÜZEL BİR FORMÜLLE GELİYORUZ”

“İnsanlar Çerkezköy’de şehir hastanesine gitmek için saatlerce araç bekliyorlar. Çerkezköy’ün, Kapaklı’nın şehir merkezine olan ulaşım sorununu çözecek misiniz?” sorusuna da cevap veren Yüksel, “Yaklaşık 5-6 yıldır il genelindeki bütün anketlerimizde ulaşım en büyük olarak çıkıyor karşımıza. Maalesef 11 ilçemizin 11’inde de ulaşım en büyük sorun. Bu bahsettiğiniz konuyla ilgili de çok güzel bir proje hazırlıyoruz. Çok ciddi hazırlık içerisindeyiz. Allah nasip ederse sadece hastaneye ulaşmak değil ilçeler arası ulaşım konusunda da projelerimiz var. Şehrin içerisinde trafiği rahatlatacak otopark alanlarının planlamasını yaptık. Maalesef bizim Çerkezköy’ümüz küçük. Şehrin genişleme alanı kalmadı. Artık iyice boğulmaya başladı. Şehir, trafiği de kaldırmamaya başladı. Sadece Çerkezköy’de değil Çorlu’da da, Süleymanpaşa’da da, Kapaklı’da da aynı sorun var. Biz Çerkezköy’ün iç trafiğini rahatlatacak çok güzel bir formülle geliyoruz. Allah nasip ederse Çerkezköy’ün birçok ana arterini Taksim gibi göreceksiniz, İstiklal Caddesi gibi göreceksiniz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar birçok caddeyi toparlayıp çıkmış olacağız, Allah nasip ederse milletimiz bize güvenir inanır ve bize o görevi getirirse. Yıl sonuna kadar Çerkezköy’ün birçok caddesinin nasıl toparlandığını nasıl bir görünüme kavuştuğunu görecekler” dedi. 

“ONLARIN HAYALLERİ BİLE BİZİM YAPTIKLARIMIZA YETİŞEMEZ”

Yüksel, “Masa başında belediye, masa başında şehir yönetilmez. Tekirdağ’da ‘Biz nasılsa seçiliyoruz, bir şey yapmamıza gerek yok’ mantığı var. İnanın bu seçim öyle olmayacak. Ben karşımıza hangi aday çıkarsa çıksın, ben kimseyi eleştirmem. Ben yapacaklarımı anlatırım. Ekiple birlikte, işte belediye başkanı adaylarımızla birlikte. ‘Bize güvenin, inanın, bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Onların hayalleri bile bizim yaptıklarımıza yetişemez’ diyeceğim çok şey var. Dolayısıyla inanıyorum ki milletimiz bize güveniyor ve inanıyor. Bize bu konuda bu seçimlere destek verecek. ‘Artık yeter, bir değişim lazım’ diyecek” ifadelerini kullandı. 

“SORUNLARIN BÜYÜK BİR KISMINI 5 YIL İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİZ”

Yüksel, “Bizim şöyle bir avantajımız var. 2028’e kadar bir daha seçim yok. Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Ben, çok güzel bir ekiple çalışıyoruz. Bu dönem, inşallah Büyükşehir’le birlikte çok ciddi bir destek alacağımıza inanıyorum. O destekle birlikte Tekirdağ’ın 11 ilçesinde çok ciddi yatırımlar geleceğini düşünüyorum. Getireceğimizi söylemek istiyorum. Allah nasip ederse, ana sorunların büyük bir kısmını biz 5 yıl içerisinde çözeceğiz” dedi. Cüneyt Yüksel, basın buluşmasının ardından öğleden sonra da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Çerkezköy Ziraat Odası, Çerkezköy Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’nı ziyaret etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir