[ad_1]

Pınarca Mahalle Muhtarı Taner Diril, gazetemizin 23 Ocak 2024 tarihli sayısında yayımlanan “Pınarca Muhtarlığı’ndan Yayılan Pis Kokular Adliyeye Kadar Ulaştı” başlıklı haberde yer alan “Pınarca Mahalle Muhtarlığı’ndan para karşılığı alınan sahte belge ile tarım ve orman alanlarındaki arsalarda bulunan yapılara elektrik bağlanması için yapıların 2020 yılından önce yapılmış gibi gösterildiği” iddialarına, yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. 

 

İddialarla ilgili cevap hakkını kullanarak yazılı açıklama yapan Pınarca Mahalle Muhtarı Taner Diril, “Söz konusu haber içeriğinde iddia edilen hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili haber öncesinde Marmara Haber Gazetesi’nden veya başka hiçbir yerden hiç kimse beni aramamış, bana haber konusu ile ilgili hiçbir şey de sormamıştır. Haberde hakkımda savcılık soruşturması yazılı olduğunu görmem üzerine yaptığım araştırma neticesinde; hakkımda savcılığa şikayette bulunan kişinin muhtarlık seçimlerinde aday olacağını açıklayan, dolayısıyla benim muhtarlık adaylığında rakibim olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Şikayetlerin karalama maksatlı ve çamur at izi kalsın düşüncesi ile gerçekleştirilmiş olduğu ortaya çıkmaktadır” dedi. 

 

“ELEKTRİK BAĞLATMAK MAKSADIYLA TARAFIMCA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZI VERİLMEMİŞTİR”

 

Haberde bahsi geçen ve parsel numarası yazılı taşınmazların hiç birisine elektrik bağlatmak maksadıyla kendisi tarafından herhangi bir şekilde yazı verilmediğini iddia eden Muhtar Taner Diril, “Verildiği iddia ediliyor ise bu yazının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Hali hazırda zaten bu taşınmazlardan çoğunluğunda zaten elektrik dahi bulunmamaktadır. Görüldüğü üzere tüm bu olanlar hakkımda yapılmış çirkin asılsız bir iftiradan ibarettir. Bu işlerin karşılığında para aldığım iddiası da gene benim ismimle bir araya gelmesi olanaksız çirkin bir başka bir iftiradan ibarettir” ifadelerini kullandı. 

 

“SAHTE BELGE DÜZENLENDİĞİ İDDİA EDİLİYOR İSE BU BELGE NEREDEDİR?”

 

Çerkezköy Haber Gazetesi’nin 23 Ocak 2024 tarihli sayısında yayımlanan “Kamulaştırmadan Çıkan Tonlarca Odunu Kimler, Kime, Ne Karşılığı Sattı?” başlıklı haberde yer alan iddialara da cevap veren Muhtar Taner Diril, “İlgili haber paylaşımında geçen iddialar tamamen asılsızdır. Odun kesimi yapmak isteyenler Orman İşletme Şefliği’ne müracaat ederek ve ödeme mukabilinde kesim yapmışlardır. Burada benim veya muhtarlığın herhangi bir kazancı kesinlikle olmadığı gibi herhangi bir şekilde sahte belge de düzenlenmemiştir. Sahte belge düzenlendiği iddia ediliyor ise bu belge nerededir? Aslında böyle bir belge bulunmamaktadır. Hakkımdaki haberlerin maksatlı iftiralardan ibaret olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Tüm bu iftiraların temel sebebine gelecek olursak, mahalleden gelen yoğun istek üzerine 2024 yerel seçimlerinde yeniden muhtar adayı olmamdır. Bana iftirada bulunan şahıs ise yerel seçimlerde muhtar adayı olarak karşıma çıkacaktır. Seçimlerde başarı göstermek için rakibi karalamak ve hakkında haksız ve asılsız iftiralarda bulunmak başarı için seçilecek en kirli yoldur. Hakkımda iftirada bulunan kişiler maalesef bu kirli yolu tercih etmişlerdir. Bir insana iftira atmak bu kadar kolay olmamalıdır” dedi. 

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

 

Muhtar Diril, “Hakkımda asılsız iftiralarda bulunan kişiler hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 22.01.2024 tarihi itibariyle suç duyurusunda bulunduğumu ve soruşturmayı takip ederek müfterilerin cezalandırılmasının takipçisi olacağımı kamuoyuyla paylaşmam gerekmiştir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *