[ad_1]

 

11 Eylül’de başlayan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk dönemi bitti.

“KİTAPLAR EN İYİ ARKADAŞINIZ OLSUN”

Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Birol Ekici, il genelinde 55 bin 120 öğrencinin karne aldığını ifade etti. Yorucu bir yarı dönem geçiren öğrencilerin ve onları hayata hazırlayan öğretmenlerin, aileleri ve sevdikleri ile birlikte iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni eden Vali Birol Ekici, öğrencilere şöyle seslendi: “Karne heyecanınıza içtenlikle katılıyor, sizlerle birlikte aynı sevinci yaşıyoruz.

 

 

 Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak tatilinizi iyi geçirin. Kitaplar en iyi arkadaşınız olsun. Sizlerin vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreyi ve doğayı koruyan, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren, sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, arkadaşlarıyla sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen bireyler olarak yetişmeniz en büyük hedefimizdir” dedi. 

“AYDINLIK GELECEĞİMİZİN TEMİNATISINIZ”

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun da “Eğitim her insan için hayat boyu devam eden bir yolculuktur. Bu yolculukta bizi hayata ve geleceğe hazırlayan en önemli yer ise okuldur. Bu yolculukta başarılar da başarısızlıklar da vardır. Eğitim ortamlarında kazandığınız akademik gelişim, alınan notlar, sınav sonuçları kadar duygusal gelişim, kazanılan sosyal beceriler ve sahip olunan insani değerler de son derece önemlidir.  Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük hazinesidir. Sizlerin de bu anlayış doğrultusunda merak ve yaratıcılığınızla geleceğe hazırlanacağınızı ümit ediyorum. Sizler umut ışığımız, aydınlık geleceğimizin teminatısınız. 

 

 

Sizlerle gurur duyuyor, varlığınızla güç buluyoruz. Bir dönem boyunca gösterdiğiniz çalışmaların belgeleri olan karnelerinizdeki başarı ve başarısızlıklar bir sonuç değil, sizleri daha iyiye, daha güzele yönlendiren geri bildirim belgeleridir. Çünkü biliyoruz ki eğitim hayatınız boyunca gösterdiğiniz çabaların tümü bir karneye sığmayacak kadar büyük ve değerli. Öğrencilerim; yarıyıl tatilinde bol bol dinlenmenizi, gezmenizi, spor yapmanızı, sevdiklerinizle güzel vakit geçirmenizi tavsiye ederken, keşfetmeyi, çalışmayı, araştırmayı, meraklı olmayı ve bol kitap okumayı aksatmamanızı öneriyorum. Ara tatilde sizler için okul bahçelerimizde yapılan oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirmenizi diliyorum” dedi. 

“BAŞARISIZLIK YALNIZCA ÇOCUKLARIMIZA AİT DEĞİL”

Mesajında velilere de seslenen Özefsun, “Unutulmamalıdır ki başarılar da başarısızlıklar da yalnızca çocuklarımıza ait değildir. Onları yetiştiren, bu dünyaya hazırlayan ebeveynlerimize de aittir. Bunun bilincinde olarak tatil döneminde çocuklarımızla daha fazla kaliteli zaman geçirmenizi, onları daha çok dinlemenizi, birlikte güzel etkinlikler yapmanızı diliyorum. 

 

Bu tatil döneminde Millî Eğitim camiası olarak bizlere düşen görev de evlatlarımızı destekleyecek projelerimizin üzerinde çalışmalarımızı sürdürmek olacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına merhaba dediğimiz 2024 yılında, istikbalimizin göklere taşındığı bu güzel günde coşkuyla, inançla ilmek ilmek işleyerek ülkemizi daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

Haber/ Erdal AYDIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *