[ad_1]

 

AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2019 seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına seçilen, geçtiğimiz yıl Melek Mosso konseri dolayısıyla aldığı tepkiler nedeniyle görevinden istifa eden Cüneyt Yüksel oldu.

Saat 14.00’te ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 17’si büyükşehir 48 belediye başkan adayı açıklandı. 

 

“KENDİNİ ŞEHİRLERİNE ADAYACAK BELEDİYE BAŞKANLARIYLA SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’ndaki ortakları Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyecekleri 7 il dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan etmiş olacaklarını belirterek, “Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren, İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek, kimi şehirlerimizde ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek, ilçe adaylarımızın tanıtımını da kısa sürede tamamlayacağız. Hedefimiz, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanma yanında, muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her adımında, her anında, hep yanında olacak, tüm gönlü ve zihniyle kendini şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçimlere hazırlanıyoruz” dedi. 

 

SEÇİM BEYANNAMESİ 30 OCAK’TA SUNULACAK

30 Ocak’ta da seçim beyannamesini milletin takdirine sunacaklarını ifade eden Erdoğan, seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat’ta seçim kurullarına verilmesi gerektiğini anımsatarak “Niyetimiz, 20 Şubat’a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek, tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza teksif etmektir” diye konuştu. 

“2024’TE ZİRVEYE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

30 yıl önce, 1994’te İstanbul’da başladıkları belediyeler vasıtasıyla halka hizmet yolculuğunu, Türkiye Yüzyılı’na adım atılan 2024’te zirveye çıkarmak istediklerini dile getiren Erdoğan, “Belediyelerdeki başarılarıyla iktidara yürümüş bir parti olarak, rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehriyle iliyle ilçesiyle beldesiyle ülkemizin her belediyesini, eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye Yüzyılı’na yakışır seviyelere getirmenin peşindeyiz. Sandıkta bize verilen her oyun vebalini, yaptığımız görevlerin her anında üzerimizde hissederek, aşkla, azimle, kararlılıkla çalışacak, üretecek, farkımızı ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı. 

“SANDIKLARI PATLATARAK SANDIKLARDAN ÇIKACAĞIZ”

31 Mart’ta bir kez daha şehirlere eser vermeye, millete hizmet etmeye talip olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin kuruluşundan bu yana yerel seçim, halk oylaması ve genel seçim gibi vesilelerle 17 defa sandıkta milletin terazisine çıktıklarını, yapılanların ve yapmak isteyip yapılamayanların hesabını eksiği ve fazlasıyla millete tek tek vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Belediye başkanları, adaylar, belediye meclis üyelerinin hep birlikte kapı kapı dolaşıp, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacaklarını belirten Erdoğan, bu şekilde 31 Mart’a kadar bu yola devam edeceklerini, sandıkları patlatarak sandıklardan çıkacaklarını ifade etti. 

“SEÇİM SANDIKTAN ÖNCE SAHADA KAZANILIR”

Seçimin sandıktan önce sahada kazanıldığını, sahada kazanmanın yolunun ise seçimi önce gönüllerde kazanma olduğunu kaydeden Erdoğan, bugüne kadar girilen 17 seçimin hepsinin böyle kazanıldığını, sandığın sadece başarılarının, gayretlerinin, emeklerinin, gönüllerde yapılan fetihlerin bir tescili olduğunu dile getirerek, bu seçimlerde de yine aynı usulle çalışacaklarını ifade etti. 

 

“AYRIM ASLA OLMAYACAK”

Erdoğan, “Şehirlerinize döndüğünüz andan itibaren önümüzdeki 73 gün boyunca durmadan, dinlenmeden koşturacaksınız. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi vatandaşın oyunu ‘çantada keklik’ asla görmeyeceksiniz. Açık söylüyorum, hiç kimse, şahsımız dahil hiç kimseye, ‘tıpış tıpış oy vermek’ zorunda değildir. Bilakis biz, hiçbir ayrım yapmadan her bir insanımızı ‘velinimet görerek’ kapısını çalmak zorundayız. 

 

Daha önce bize oy versin veya vermesin, her vatandaşımıza ulaşmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz. HemşeHrilerimizi, şehirlerini en başarılı şekilde bizim yöneteceğimize tek tek ikna edeceğiz. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye’de de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı’nda ayrım, ayrı asla olmayacak” diye konuştu. 

“TÜM BELEDİYELERDE ZAFER BİZİM OLACAK”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokakta, çarşıda, pazarda varlık göstermeden, siyaset yapılmaz. Mahalli idarelerde asıl yük, belediye başkan adayımızın omuzundadır. Adaylarımız herkesten daha fazla çalışmak, daha fazla koşturmak, daha fazla yorulmak, ter dökmek, emek vermekle mesul ve mükelleftir. Hep beraber bunu başardığımızda, Allah’ın izniyle, muhalefetin kale olarak gördüğü yerler dahil tüm belediyelerde zafer bizim olacaktır. Yeter ki biz işimizi hakkıyla yapalım, mesuliyetimizin hakkını verelim. Gerisi, Rabb’imizin yardımıyla, inşallah gelecektir. Mevla yar ve yardımcımız olsun diyorum. Buradaki her bir arkadaşıma sonuna kadar güveniyorum. Partimizi ve ittifakımızı milletimize karşı mahcup etmeyeceğinize yürekten inanıyorum. Bugüne kadar AK Parti’nin hizmet sancağını şehirlerinde gururla dalgalandırmış olan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

TEKİRDAĞ’DA ADAY CÜNEYT YÜKSEL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 17’si büyükşehir olmak üzere 48 belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre tanıttı. AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2019 seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına seçilen, geçtiğimiz yıl Melek Mosso konseri dolayısıyla aldığı tepkiler nedeniyle görevinden istifa eden Cüneyt Yüksel oldu. Yüksel’in adaylığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere ve Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci ile birlikte el kaldırarak birlik beraberlik mesajı verdi. 

İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI

Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere ve Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci’nin yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal ile Tekirdağ’ın ilçelerinde partililer de katıldı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *