[ad_1]

Basının özgür, tarafsız, ilkeli duruşunun çok önemli olduğunu belirten Özgür Sönmez, “Bu yerelde de genelde de böyle. İnşallah hayırlı güzel haberler yazarak bu süreci atlatırız. Ülkemizde mevcut şartlar gereği yaşanan ekonomik sıkıntılar, yaşamsal sıkıntılar noktasında çok olumlu haber göremesek de önceden akşam olsun diye haberleri beklerdik ya da gazetelere bakardık. Günümüzde geldiğimiz noktada sürekli olumsuzluklar var. İnşallah bu olumsuzluklar noktasında ülkemiz farklı bir yere taşınır da daha keyifli haberler okuruz” dedi. 

 

“YAPTIĞINIZ İŞİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR”

 

Ülkemizde son yıllarda dejenerasyon olduğunu ifade eden Sönmez, “Bugün klavyeyi alan her şey olabiliyor. Siyasetçi de olabiliyor, gazeteci de olabiliyor, dost da olabiliyor, düşman da olabiliyor. Bunlarla birlikte sizin burada yaptığınız işin önemi ortaya çıkıyor. Gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Binlerce insan haberi sizlerden alıyor. O yüzden mesleğiniz çok kutsal ve çok önemli. Bilgi birikimle insanların bu mesleği yapması ve mesleğini sahiplenmesi gerekiyor” dedi. Sönmez, gazetemiz çalışanlarının nezdinde tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 

 

“HİÇBİR HABER BİR İNSANDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL”

 

Ziyarette konuşan Gazeteci Şaban Kardeş de “Gazeteci, önce insan olduğunun bilincinde olmalı. Hiçbir haber bir insandan daha değerli değil, daha kutsal değil” dedi. Gazetecilerin kamu adına görev yaptığını ifade eden Kardeş, radyoculuğun da önemine dikkat çekerek “Radyoculuk bitmeyecek mesleklerden biri. Biz yaptığımız canlı yayınları aynı anda Radyo Haber ve Trakya FM’den de veriyoruz. Radyolarımızda saat başı haberler veriyoruz” diye konuştu. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *