[ad_1]

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde kar yağışı etkili olurken, Çerkezköy’de ise şiddetli rüzgar etkisini gösterdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimizde etkisini gösterebilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı 50 kişilik ekibimizle 24 saat esasıyla çalışarak kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

Tekirdağ kent merkezi ile Çorlu’da sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı’nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi.

 

 

 

BALIKÇILAR DENİZE AÇILAMADI

 

Fırtına nedeniyle Tekirdağ ve Marmaraereğlisi’nde balıkçılar denize açılamadı. Bazı yerler beyaza bürünürken, kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

 

EĞİTİME KAR ENGELİ

 

4 ilçede Tekirdağ Valiliği eğitim öğretime ara verdi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada “Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 9 Ocak 2024 Salı günü temel eğitim ve öğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamında ki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra; Malkara ilçemizde 9 Ocak Salı günü, taşımalı eğitim kapsamında ki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile; Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir” denildi. 

 

 

 

 

ZORLU KIŞ ŞARTLARINA HAZIRIZ

 

Çerkezköy’de ise soğuk hava ve şiddetli rüzgar etkili olurken, hava sıcaklığı da zaman zaman 0 derecenin altına düştü. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı açıklamada “Kentimizde etkisini gösterebilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı 50 kişilik ekibimizle 24 saat esasıyla çalışarak kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz. Envanterimizde bulunan 3 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 3 adet kar küreme aracı, 15 adet kepçe, 4 kamyon, 2 greyder, 400 ton yol tuzu, 250 ton sıvı tuz, 15 ton solüsyon ile zorlu kış şartlarına hazırız” dedi. 

 

“7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de 5 kar küreme aracı ve tuzlama aparatı, 8 Greyder, 8 Beko loder kepçe, 2 loder ile il genelinde çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Donanımlı ekip ve ekipmanları ile oluşturulan karla mücadele ekibi il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için süreç boyunca il genelinde 7/24 esasına göre teyakkuz halinde olacak ve çalışmalarını sürdürecek. İhtiyaca göre araç ve personel sayısı arttırılabilecek” denildi. 

 

“OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da olumsuz hava koşullarına karşı her türlü önlemi aldıklarını ifade ederek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Tekirdağ il genelinde tüm araç, ekipman ve donanımlı ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve TESKİ ekiplerimiz, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ana arterler başta olmak üzere yolların kapanma durumu söz konusu olduğunda derhal müdahale etmekteyiz. Yaşanabilecek acil durumlar için vatandaşlarımız Alo 153 Çağrı Merkezimizden iletişim kurabilirler. Tüm vatandaşlarımıza sorunsuz bir süreç yaşamalarını temenni ediyorum” dedi. 

 

EDİRNE’DE DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

 

Edirne’de de İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, yaşanan kar yağışı ile birlikte il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarına aralıksız devam etti. Keşan ilçesinde yer alan, Gökçetepe, Sazlıdere, Pırnar, Koruklu köylerinde, İpsala ve Enez bölgesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 adet Greyder, 1 Beko Loder, 1 kar bıçaklı kamyon, 1 damperli kamyon, 2 pikap ile karla mücadele çalışması yürüttü. 

 

TRAFİĞE ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

 

Kırklareli’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle valilik tarafından motosiklet, elektrikli skuter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı ikinci duyuruya kadar yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada “İlimiz genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, 9 Ocak Salı günü itibariyle, motosiklet, elektrikli skuter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *