[ad_1]

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yeni yıla girdik. İnşallah 2024 yılı hem bölgemiz için, hem ülkemiz için, hem tüm dünya için güzelliklerle dolu geçer. Zor günler geçirdik. Özellikle görev yaptığımız 5 yıl boyunca yüzyılın en büyük sıkıntılarını yaşadık. Hepsi de bizim dönemimize isabet etti. İnşallah 2024 yılından sonra ilçemiz, bölgemiz, ülkemiz, tüm dünya için huzur, barış ve güzelliklerle geçer” dedi. 

 

“KARA BİR YIL OLARAK GERİDE BIRAKTIK”

 

2023 yılını doğal afetlerin olduğu, ekonomik sıkıntıların yaşandığı, şehit haberlerinin geldiği, hastalıkların olduğu kara bir yıl olarak geride bıraktıklarını belirten CHP’li Meclis Üyesi Erol Özkan da “12 gün önce, 12 kahraman Mehmetçiğimizi hain terör saldırısında kaybettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. 2024 yılının terörden, doğal afetlerden, ekonomik sıkıntılardan uzak, Kapaklımıza ve milletimize sağlık, huzur getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. AK Parti grubu adına söz alan Özgür Cengiz de “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi. Cengiz, yeni yılın Kapaklı’ya, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. 

 

 

 

 

5 MECLİS ÜYESİ MAZERET BİLDİRDİ

 

Veysel Güven, Feyzullah Yorulmaz, Adem Sekmen, Şakir Demirel ve Emrah Sevinç’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 2 adet ek gündem maddesi okunarak gündeme alındı. Toplantının ilk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2024 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına 2024 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2024 yılında ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

 

Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2024 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi hususu ile tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 3 Adet Dolu Kadro değişikliği yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi. 

 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

4 adet boş kadroda derece değişikliği, 1 adet kadroda unvan değişikliği, 2 adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Kapalı oyla yapılan seçim sonunda Denetim Komisyonu’na AK Parti grubundan Özgür Cengiz, İsmail Akdaş ve Yalçın Hal seçilirken, CHP grubundan da Erol Özkan ve Muzaffer Yıldıran seçildi. 

 

MECLİS, AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK

 

Yazı işleri Müdürlüğü tarafından sunulan 2024 yılı Meclis Tatil Ayının Belirlenmesi konulu yazı kapsamında 2024 yılında meclisin ağustos ayında tatil yapmasına karara bağlanırken, toplantı Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan belediyenin görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağı konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 7 adet belediye hissesinin hissedarlara satılması konusu da oy birliği ile kabul edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığının yürütmüş olduğu Sıfır Atık İyi Uygulamaları, Çevre Kirliliğinin Giderilmesi kapsamında belediyeye sunulan 2 milyon 700 bin TL’lik yardım kapsamında belediyenin ihtiyacı olan panelvan aracın alım işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve satın alma ile ilgili tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Ravza Camii ve Külliyesi için 3 milyon TL’lik yardım talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

6 MİLYON TL KREDİ, 3 MİLYON TL HİBE

 

Toplantı ek gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. İller Bankası Yönetim Kurulunun 22.09.2022 tarihli kararıyla 2 milyon TL kredi ve 1 milyon TL ödenek tahsis edilen Meydan Tören Alanı Projesi yapım ve 02.03.2023 tarihli yönetim kurulu kararıyla 4 milyon TL kredi ve 2 milyon TL ödenek tahsis edilen Pınar Bulvarı Cephe Rehabilitasyon Yapım işlerinin kapsamının “Meydan ve WC şadırvan yapım işi” olarak değiştirilerek aynı miktarda kredi kullanılması hakkında meclis kararı alınması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Daha önce Pınar Bulvarı’nın cephe iyileştirme çalışmasıyla ilgili aldığımız bir karar vardı. Ancak oradaki esnafımızın dönüşüme çok sıcak bakmadığını tespit ettik. Hibe de var, kredi imkanı da var. Hem şu anki tören alanımız olan Atatürk Meydanı’nın hem de yan taraftaki caminin meydana alınması şeklinde yeni bir ihale projemiz var. Bunu orada değerlendirelim istiyoruz. O nedenle gündeme getirdik. İller Bankası, bunun değiştirilmesi kararını istiyor” dedi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

PİYASAYA OLAN TOPLAM BORCUMUZ 180 MİLYON TL

 

Led ile ilgili Dünya Bankası’ndan 25 yıl geri ödemeli 3 milyon Avro’luk bir kredi onaylattıklarını belirten Başkan Çetin, “Arkadaşlarımız onun çalışmalarını tamamladı. 6-7 tane caddemizi prestij caddesi şeklinde aydınlatmalarını yapacağız, kaldırımlarını yenileyeceğiz” dedi. Son zamanlarda belediyenin borçları üzerinden eleştirilen Başkan Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi’nin piyasaya olan toplam borcunun 180 milyon TL olduğunu ifade etti. 

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

 

30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden tarihçi ve akademisyen Sinan Ateş’in ismini Kapaklı’da yaşatabilmek adına uygun görülecek cadde, park veya bir sosyal tesise isminin verilmesi talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 8 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *