[ad_1]

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, İstanbul’da hilafet sembollerinin taşınması ve üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un tutuklanmasıyla gündeme gelen mitingde yaşananlara ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Hamşıoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Galata Köprüsü’nün İstanbul’da toplantı, gösteri ve yürüyüşlere açık alanlar arasında olup olmadığını, Galata Köprüsü’nün  ne zamandan beri toplantı, gösteri ve yürüyüşlere açık olduğunu, önümüzdeki günlerde başka herhangi bir sivil toplum kuruluşu da Eminönü’nde veya  Galata Köprüsü’nde toplantı/gösteri düzenlemek istese izin verilip verilmeyeceğini, yürüyüş güzergahında güvenlik önlemlerinin kimin tarafından alındığını, 

 

yüzleri kimlik tespitine imkan vermeyecek şekilde kapalı bulunan yüzlerce genç erkeğin miting alanına nasıl girebildiğini, Ege Akersoy ve İsmail Aydemir arasında çıkan tartışmada Akersoy’u gözaltına alan emniyet ekiplerinin, hilafet sembolleri taşıdığı iddia edilen Aydemir’e gözaltı işlemi uygulayıp uygulamadığını, emniyetin mitingde Hamas veya hilafet sembolleri taşıdığı yahut Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ niteliklerinin hilafına bir tavır sergilediği öne sürülen kişileri  tespit edip etmediğini, bu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu. 

O İDDİALARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI MI?

Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri ve cumhuriyetin temel niteliklerini hatırlatan Hamşıoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde de “Türkiye’de bugüne kadar kaç yumruk atma hadisesinde bağımsız mahkemelerimiz tutuklama tedbirine başvurmuştur? Hilafet çağrısında bulunmak ‘Anayasal düzene karşı’ suç değil midir? Mitingde hilafet çağrısında bulunduğu iddia edilen kişiler tespit edilmiş midir? Edilmişse haklarında herhangi bir adli işlem başlatılmış mıdır? 

 

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç değil midir? Yaklaşık 250 bin kişinin katıldığı söylenen bir mitingde, yüzbinlerce insana, o anda orada bulunmayanları ‘uyuyanları’ lanetletmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik değil midir? Söz konusu mitingde, bu ifadeleri kullanarak halkı kin ve düşmanlığa teşvik edecek şekilde konuşanlar tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Mitingde açılan bayraklar, kullanılan semboller, yapılan konuşmalar hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mısır? sorularını yöneltti. 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *