[ad_1]

Komisyon Başkanı Mimar Halil İbrahim Erkan başkanlığında yürütülen çalışmalar, kentsel dönüşümün yol haritasını çizdi.

 

Raporda, Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere, Tekirdağ’ın tüm ilçelerini kapsayan kentsel dönüşüm proje modeli belirlendi. 

 

VATANDAŞA VE MÜTEAHHİTE DÖNÜŞÜM BONUSU

 

Projede, kentsel dönüşüme dahil edilecek binalar için, vatandaşlara ve müteahhitlere, parsel ve ada bazında çeşitli bonuslar sunuluyor. Kentsel dönüşüm kapsamında, parsel bazında yüzde 20, iki veya daha fazla parselin birleşmesi durumunda yüzde 25, ada bazında ise yüzde 30 bonus uygulaması getiriliyor. Bina tabanda oturmadığı takdirde ilave 1 kat artırımı yapılacak. Getirilen bonuslarla birlikte daire sahiplerinin daireleri yüzde 20 ile 30 arasında değer kazanacak.

 

 

 

 

KOMİSYON KARARI MECLİSTE OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

 

Hazırlanan rapor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Alınan bu karar, siyasi partiler arasında nadir görülen uzlaşı örneğinin önemine dikkat çekerken, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki uzlaşılara bir yenisini daha ekledi. 

 

 

 

 

DEPREM RİSKİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Raporla ilgili görüşüne başvurduğumuz CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mimar Halil İbrahim Erkan, mecliste alınan kararla ilgili görüşlerini paylaştı. Türkiye’nin Marmara ve Trakya bölgelerinin deprem riskine dikkat çeken Erkan, bu kararla hem can hem mal kayıplarının önüne geçmeyi, hem de vatandaşın malını değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

 

 

 

“DEPREM ÖLDÜRMÜYOR BİNA ÖLDÜRÜYOR”

 

Hazırladıkları bu raporun mecliste oy birliği ile geçmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Erkan, “Çünkü yıkımın, afetin partisi yok, rengi yok. Bunun için bunlardan ders almamız lazım. Gelecek seçimlerin hesabını yapmadan, rant hesabı yapmadan, gelecek nesillerin hesabını yapmamız lazım. Allah ülkemizi, bölgemizi, milletimizi her türlü doğal afetten korusun” dedi. Erkan, “Deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. Kaybolan canlar hepimizin canı, yanan canlar hepimizin canı oluyor. Allah kimsenin canını yakmasın” diyerek, bilgi ve ilgi eksikliğinin olası felaketlerde büyük kayıplara yol açabileceğini vurguladı. Erkan, bu raporun, gelecek seçimleri ve rant hesaplarını bir kenara bırakarak topluma doğruları sunmanın bir örneği olduğunu ifade etti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *