[ad_1]

Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında “Mimari Belleğin İzleri” ve “Biyomorfik Yorumlamalar” temalı Seramik Atölyesinin açılış toplantısı yapıldı. 

 

 

 

 

Mimarlık Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han Ergüven, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin Ataseven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

“YAŞAYARAK, DENEYİMLEYEREK VE HİSSEDEREK ÖĞRENMELERİNİ HEDEFLİYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan Minsolmaz, sanat dallarından edebiyat, sinema, moda, müzik, resim, heykel ve özellikle projenin de ana konusunu oluşturan seramik ile mimarlık arasındaki ilişkiyi örnekler üzerinden açıkladı. Sanat ve tasarım disiplinleri arasındaki çok yönlü etkileşimin hem mimarlığı hem de mimarlık eğitimini besleyerek tasarımın oluşması ve zenginleşmesi için verimli bir ortam oluşturduğunu dile getiren Minsolmaz, Seramik Atölyesi ile bu etkileşimin güçleneceğini, öğrencilerin yaşayarak, deneyimleyerek ve hissederek öğrenmelerini hedeflediklerini belirtti.

 

SERAMİK GÖSTERİMLERİ YAPILDI

 

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin Ataseven de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojileri Bölümü’nden Nagihan Büyükdere, “Seramik Çamuru Şekillendirme Teknikleri” Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü’nden Fatma Ertuğrul Aluçlu, “Kırklareli’nin Tarihi Yapılarında Süsleme Unsurları” ve Doç Dr. Gülcan Minsolmaz, “Doğadaki Zengin Biçimleniş Örüntülerinin Seramik Malzeme ile Yorumlanması” konulu seramik gösterimlerini gerçekleştirdi. Etkinlik Kırklareli’nin tarihi yapılarında yer alan süsleme öğelerini yerinde incelemek üzere Yayla Mahallesinde devam etti.

 

Haber / Ercan ERDAĞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *