[ad_1]

Kırklareli’nde yaşayan ve değişik zamanlarda Bulgaristan, Bosna ve Balkanların birçok farklı bölgesinden buraya göç etmiş insanların göç hikâyelerini derleme amacıyla “Bu Bir Rumeli Türküsü” isimli projeyi başlatan Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’u ziyaret etti.

 

Öğrenciler ve danışman öğretmenleri tarafından “Bu Bir Rumeli Türküsü” adıyla başlatılan proje kapsamında Kırklareli’nde yaşayan ve değişik zamanlarda Bulgaristan, Bosna ve Balkanların birçok farklı bölgesinden buraya göç etmiş insanların göç hikâyelerini derleme ve sanal bir sözlü tarih müzesi oluşturma amacını taşıyor. Öğrenciler; Kırklareli genelinde bizzat göçü yaşamış ve halen hayatta olan büyüklerini bularak, kendileriyle video röportajlar yapıyor ve projeye ait YouTube kanalı ve İnstagram sayfasında paylaşıyorlar.

 

ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİNİ TEBRİK ETTİ

 

Öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’a proje hakkında bilgi verirken, kendisi de Balkan göçmeni olan İl Milli Eğitim Müdürü Özefsun projeyi çok beğendiğini ifade ederek öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *